Egy kutyát hány éves korától a legjobb lehet elkezdeni tanítani?
,,Hat hónapos kortol'' XD ugye viccnek szántad!
Hat hónaposan a kutyám már ült állt feküdt, megkergette a kollégám amikor cibálta a kabátom!
Játékosan már egészen két hónapos korátol lehet tanítani. Amint megkapta a 3. oltását viheted mindenhova hogy szocializálódjon. Vigyed tömegközlekedve hogy szokja a zajt az embereket. Vidd kutyák közé de vigyázz lehetőleg azonos súlyú kutyákkal játszon. Ha túl nagy testűvel játszik akaratlanul is ráugorhat játékbol a tiédreés megvan a baj.
Nekem a kiskutyam most 4 hónapos. Már pörög, forog, ül, fekszik, tolat, pacsit ad, és jelre atugorja a lábamat mind két irányba, lábhoz kerül és már a lábnál követés is van vagy 10mp. A maradás meg csak 2 méter körül van.
Szóval minél korábbi tanítás javaslom. Olyan az agya mint egy szivacs ilyenkor.
Régen mondták hogy később kell kezdeni tanitani 1 éves kor után. De az még a fojtón rángatós nyomogatos kenyszerhasznalos módszereknél volt igy.
Ja persze, bocsi. Már megfint elfelejtettem, hogy a gyk tele van über menchel és azoknak über hund kutyáik vannak.
A kérdező a kutya tanításáról kérdezett és nem a kutya szocializálásáról.
ma 16:27
Komolyan gondolod a 6 hónapos kort?
A behívás, a szokások egy együttéléssel, az etetés ceremóniája, a nevének megtanulása, stb, az nem tanítás szerinted?
Vagy 6 hónapos koráig csináljon amit akar és ahogy betöltötte a 6 hónapot, kezdődik a TANÍTÁS?
Na jó. Szerintem a kérdező nem erre gondolt hanem modjukúgy, hogy a komolyabb tanításra, kiképzésre.Gyerekek is már egész kis korukban meg tanulnak bilire ülni mégis előbb csak játszanak az életük első pár évében és nem mennek rögtön egyetetmre.
A kutya is 6 hónapos korára nől fel olyannyira, hogy az emberrel összehasonlítva iskolás szinten lehessen tanítani.
16:27
Mond csak anyukád 10 éves korodban mutatta meg először hogyan használni a kést villát kanalat? Akkor mutatta meg először a buszt a vonatot, és addig ott pisiltél ahol éppen rád jött?
Csak hogy ne halj meg hülyén elmondom neked ez mind szocializáció! XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!