Lehet csibészelni herélt kutyával?
Igen, lehet. Az én kanom IPO után egyből ivartalanítva lett, mert egyrészt, így sokkal tovább élhet egészségesen, másrészt nem hajtják olyan ösztönök, amiknek úgysem hódolhat.
Más kan kutyákkal azóta is bunkó, tehát ezen nem változtatott.
A "harci kedve" sem csökkent, nem lustult el, annak ellenére, hogy százszor megkaptam már, hogy nem teljes értékű és biztos nem fog majd teljesíteni. Ennek ellenére az ivartalanítás utáni 1. edzésén annyira be volt pörögve, hogy mikor ráküldtem a segédre, hogy hozza ki a sátorból, a sátorral együtt sikerült földre vinnie... Volt is kis meglepődés...
Az ivaros kutyák azért teljesítenek jobban mint az ivartalanítottak, mert az úgy van ahogy a természet teremtette, megalkotta.
Az ivartalanítással a fajfenntartás ösztöne szűnik meg és ezáltal nyugodtabbá válik, nem rendelkezik a fajfenntartás mechanizmusával.
Munka szempontjából visszafogottabbá válik, vagyis letompul.
A vakvezető kutyáknál ez kifejezetten előny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!