Egy orias schnauzer megvedene ha nem vinnem csibeszelni?
Ha jó helyről van,megfelelő ösztönnel,akkor minden kutya a gazdája védelmére kel,amennyiben a gazda képtelen megvédeni magát.
Viszont falkavezéri szempontból,nem a kutya dolga megvédenie,hanem a falkavezér dolga megvédenie a falkát.
Mellesleg,én még nem találkoztam olyan bolond emberrel,aki egy nagytestű kutyát sétáltató emberre támadott volna :D
manapság nagy merészség kutyával megvédetni magadat. 1. Ha ő véd meg téged, nem vagy a falkavezére.
2.Ha a kutya megharap valakit, máris téged vonnak felelősségre. Nem érdekel senkit, hogy miért is harapott az a kutya.
3.Ha kosárban netán megtöri kissé a támadódat, simán agresszívvé, veszélyessé akarják majd minősíttetni a kutyádat.
Egyszóval, ha nem rettent el valakit a kutya látványa egy támadástól, akkor elő a paprika spré és társaival és védd meg magadat.
ma 21:05
Olvasd csak el az egyik előző hozzászólást. Én bizony olyasmit olvastam ki belőle, hogy a falkavezérnek kell megvédenie a kutyáját, nem fordítva.
Törpe snacim van, ő is megvéd ha kell. De azért nem szoktam neki hagyni, hogy kibontakozzon. Hála az égnek még sosem szorultam rá, hogy mondjuk védelemből megtámadjon másokat a kutyám.
Az óriás schnauzer amúgy nyugodtabb. Náluk valahogy úgy van, minél nagyobb, annál nyugodtabb. :) De persze nevelni is kell nagyon.
Igen. A fajta legtöbb egyedére igaz ez a tulajdonság. Azonban az őrző-védő munkára nem árt hangsúlyt fektetni. A kutyaiskolában mondja a kiképző úgyis a dolgokat. Gondold át, mérlegelj, és ha nem tetszik, nem muszály csinálnod. Ha elkezded, én azonban garantálhatom, hogy a kutyádból ekkor lesz az, akire azt mondják: Az Óriás Schnauzer.
A másik két fázissal sem szokott általában gond lenni.
Ha nincs csibészelve, valószínűleg, akkor is megpróbál majd megvédeni. A dolog sikere már csak szerencse kérdése. Kizárólag a Kutya, a támadó na és persze Te vagy a befolyásoló tényező.
Remélem nem fog rá sor kerülni, de ha még is úgy hidd el ő nem futamodik meg semmilyen méretű vagy fajú ellenség elől. Főleg ha rólad van szó. Ember legyen a talpán az, aki csak úgy megtámadja egy óriás schnauzer gazdáját.
Nekem ez a véleményem. Biztos van, sőt remélem, hogy van olyan aki mást mond, mert így elmondhatja az ő negatív tapasztalatait és így már valamivel többet tudok, mint azelőtt.
Summa summarum: Ebben a fajtában megbízhatsz! Akár vakon is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!