Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tudnátok ilyen fajtát javasolni?

Tudnátok ilyen fajtát javasolni?

Figyelt kérdés

Még csak nézegetem a kutyafajtákat, álmodozom, de már megvan, hogy egy nagyobb testű állatot szeretnék, és jó lenne, ha védené a családot ösztönből. Tudom, hogy egyedfüggő, de ha megtámadnak és visszaharcolok, tudjam, hogy számíthatok rá. Fontos legyen, hogy bár lehet domináns, de kutyákkal ne legyen kötekedő, csak akkor aktivizálja magát, amikor kell. Nem első kutya lenne, nem baj, ha határozott nevelést igényel. Közepesen nagy mozgásigényű kutyára gondoltam, kintit tartással, bejárással, napi sétával, futással, kutyasulival.

A kuvaszt nézegettem eddig, de jól jönnének még ötletek.

2014. ápr. 26. 10:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
A menhelyet vagy a fajtamentést ajánlom. Az előbbit akkor, ha nincs kifejezett kedvenced - és úgy látom, nincs -, az utóbbit meg akkor, ha beleszerettél egy fajtába.
2014. ápr. 26. 11:55
 12/18 A kérdező kommentje:
És a menhelyen, ahol nem természetesen viselkednek a kutyák, mert nem természetesen vannak tartva, mégis hogyan tudnák megmondani, hogy milyen lesz az a kutya, vajon van-e benne védelmi ösztön? Egyelőre fajtát keresek, nem konkrét kutyát.
2014. ápr. 26. 12:48
 13/18 anonim ***** válasza:
Már bocs de mi az h nem természetesen vannak tartva? Mi a kutyának a természetes tartás szerinted amit egy menhelyen nem tudnak kiszűrni?
2014. ápr. 26. 12:52
 14/18 anonim ***** válasza:

Nekem a rottweiler ugrott be, ha valóban nem okozna gondot a nevelése és az sem, hogy domináns :)

Az, hogy más kutyákkal hogy jön ki, a nevelés, szocializáció dönti el igazából, de az tény, hogy egy domináns kan soha nem lesz jó barátságban egy másik domináns kannal.

Kuvaszom nincs, de én is szemezgettem már velük, az is jó lehet, ha sikerül megfelelő kennelt találni.

2014. ápr. 26. 13:31
 15/18 anonim ***** válasza:

Nagy svájci pásztorkutya? (Nagy svájci havasi kutya)

Nyugodt, barátságos kutya, amely szükség esetén gazdája segítségére siet.Idegenek nem tudják megvesztegetni, engedelmes kutya.A

2014. ápr. 26. 14:22
 16/18 anonim ***** válasza:

Nagy svájci pásztorkutya? (Nagy svájci havasi kutya)

Nyugodt, barátságos kutya, amely szükség esetén gazdája segítségére siet.Idegenek nem tudják megvesztegetni, engedelmes kutya.A szívesen látott vendégeket barátságosan fogadja, de azért távolságot tart tőlük. Gazdája távollétében figyelmesen őrzi a házat, de az idegenekhez nem közeledik fenyegetően, és nem is ugatja meg őket. :)

Ez a kedvenc kutyafajtám, és ami a legjobb hogy a roti őse. :)

Ui: előbb véletlen küldtem el félig a választ. :)

2014. ápr. 26. 14:25
 17/18 A kérdező kommentje:

"Már bocs de mi az h nem természetesen vannak tartva? Mi a kutyának a természetes tartás szerinted amit egy menhelyen nem tudnak kiszűrni?"

Pl, hogy össze van zárva sok más idegen kutyával, kevés mozgást kap emiatt idegesek és frusztráltak?? És hogy a menhelyet vezetőknek és az önkénteseknek marhára nincs idejük arra, hogy arra tesztelgessék a kutyákat, hogy milyen házőrző vagy testőr válna belőlük...? Semmi bajom a menhelyi kutyákkal, én is szívesen fogadnék be kutyát, de fent említett tulajdonságokkal preferálnám, amire azért kicsit nagyobb az esélyem, ha olyan fajtát találok, amire ez általában jellemző.

2014. ápr. 26. 21:56
 18/18 anonim ***** válasza:

Jártál már menhelyen?

Olyan normális menhelyen,nem sintértelepen.

Elmondom neked,a legtöbb kutya egyedül van,egy kifutóval rendelkező kennelben.Tisztán vannak tartva,naponta takarítva.

És a legtöbb menhelynek már van legalább egy vagy 2 alkalmazottja,akik minden nap kiengedik a kutyákat 3x és elviszik sétálni.

Első kézből mondom neked,én is dolgoztam alkalmazottként egy menhelyen.Ismertem a kutyákat egytől egyig és tökéletesen meg tudtam mondani,hogy melyik kutyához milyen gazda passzol.

Amit te leírtál az egy sintértelep képe...

2014. ápr. 26. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!