Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tudnátok ilyen fajtát javasolni?

Tudnátok ilyen fajtát javasolni?

Figyelt kérdés

Még csak nézegetem a kutyafajtákat, álmodozom, de már megvan, hogy egy nagyobb testű állatot szeretnék, és jó lenne, ha védené a családot ösztönből. Tudom, hogy egyedfüggő, de ha megtámadnak és visszaharcolok, tudjam, hogy számíthatok rá. Fontos legyen, hogy bár lehet domináns, de kutyákkal ne legyen kötekedő, csak akkor aktivizálja magát, amikor kell. Nem első kutya lenne, nem baj, ha határozott nevelést igényel. Közepesen nagy mozgásigényű kutyára gondoltam, kintit tartással, bejárással, napi sétával, futással, kutyasulival.

A kuvaszt nézegettem eddig, de jól jönnének még ötletek.

2014. ápr. 26. 10:00
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
0%

Berni pásztor

Leonbergi

Német dog

Német juhász

Rottweiler

Dobermann

Bullmasztiff

Nápolyi masztiff

Komondor

Kaukázusi

Közép-ázsiai

Ír farkaskutya

Cane corso

Fila Brasileiro (ezt lehet rosszul írtam le)

Boxer

Bernáthegyi

Argentin dog

Belga Juhász

Skót juhász

2014. ápr. 26. 10:10
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszadónak a felsorolásából kivenném a skót juhászt. Családszerető, barátságos kutya, a támadót max. összeszőrözi :)
2014. ápr. 26. 10:16
 3/18 A kérdező kommentje:
Igen, az ír farkason is gondolkodtam, de valahol úgy jellemzik, hogy borzasztó jámbor, és maximum ugat, máshol meg úgy, hogy ha kell, akkor reagál.
2014. ápr. 26. 10:18
 4/18 A kérdező kommentje:
Nem akartam, hogy bárki félreértse, de fontos még, hogy egy staffordshire és hasonló kaliberű kutyák ne tudják könnyen a földre vinni. Mindig félek, hogy valami hülye rosszul méri fel a kutyáját, és nem tudja időben leállítani. Nyilván mindent megteszek a védelmében, de nem akarok állandóan azon rettegni, hogy mikor szedik szét...vagyis állja a sarat. A kuvasznál, komondornál, mindenféle pásztornál ez egyértelmű, viszont ők annyira(a kuvaszon kívül) nem szimpatikusak a számomra.
2014. ápr. 26. 10:25
 5/18 A kérdező kommentje:
Landseer és howavart mennyire jók erre?
2014. ápr. 26. 10:26
 6/18 anonim ***** válasza:
Én német dogot ajánlanám, igaz nem él olyan sok ideig, de attól még jó házőrző, barátságos kutyafajta.Azt is szokták mondani hogy a "a betörő bejutni még bejuthat egy olyan házba, ahol dog is lakik, de kijutni már nem fog onnan." De lehet te nem szeretnél egy ekkora kutyát. Csak ezt a kutyát akkor lehet kint tartani ha jól szigetelt háza van meg stb... meg hát a kutyaház is egy vagyonba kerül egy nagy kutyánál. :)
2014. ápr. 26. 10:54
 7/18 anonim ***** válasza:

Landseer jellemzése: A landseer barátságos, kedves természetű, egyenes, békés, öntudatos és kiegyensúlyozott kutya. Noha az agresszivitásnak semmi jelét nem adja, szükség esetén hatékonyan védelmezi családját és otthonát. Nem ugat sokat. Általában nagyon szeret úszni. Kitűnő családi kutya, amely harmonikusan él más kutyákkal és egyéb háziállatokkal. A gyerekekre különösen nagy figyelmet fordít - a szó jó értelmében. A látogatókat jelzi ugyan, de ha nincs ártó szándékuk, barátságosan fogadja őket.

Hovawart jellemzése: Hosszú szőrű, erőteljes testalkatú, közepes méretű kutya. Könnyen kiképezhető, fegyelmezett és éber, mindamellett jóindulatú és kiegyensúlyozott. A házőrzésen kívül mentő- és kereső feladatokra is használható. Könnyed mozgású, jó futó és ugró. Három színváltozata a fekete, szőke és rajzos.

Mind kettő jó azért valamennyire. :)

2014. ápr. 26. 10:56
 8/18 anonim ***** válasza:
45%

A német dog baromira nem ez a kaliber.Körbenyalja az embereket és inkább félénkebb típus.A nagy méret talán elrettentő,de gyakorlatban kevés hasznát veszed.

Az első felsorolásából elég sok hibádzik,nem kezdem el részletezni.

Ha van kutyát tapasztalatod,akkor mindenképp valamilyen ŐV vagy pásztorkutyát ajánlok.

Kau,KÁJ,Kuvasz,Komondor stb.

Vagy a szokásos roti,dobi,kanári szigeteki esetleg.

Az ír farkas is inkább elrettentő a termete miatt,de nem egy harcias vadállat :)

2014. ápr. 26. 11:14
 9/18 A kérdező kommentje:
Nem akarok harcos vadállatot sem, alapesetben egy jól együttműködő kutya tetszene, mint a hovawart, de legyen termete, hogy megvédje magát, és legfőképpen legyen benne ösztön a család védelmére is. :)
2014. ápr. 26. 11:35
 10/18 anonim válasza:
A Német juhászt ajánlani tudom okos védi a családot de a többi kutyával azért vannak vitáik :D
2014. ápr. 26. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!