Unatkozó, szökdöső kutya: megoldás lenne, ha "kapna" egy kiskutyát?
A kutyafüle rászokott arra, hogy ha nem vagyunk itthon, akkor ő se.
Viszonylag nagy testű (30 kg körüli) szuka keverék, és nem szereti az idegeneket. Tehát tartok tőle, hogy akár valakit csatangolás közben meg is haraphat.
A most felfedezett útvonal természetesen megszüntetésre került, de nem ez az első, és tartok tőle, hogy nem az utolsó. A 30 méter magas betonkerítés 15 méteres alappal a telek körül kicsit drága lenne....
Arra gondoltam, hogy biztosan unatkozik, meg magányos, ezért lécel le, ha nem vagyunk itthon.
(Meg a nem szabad azt jelenti neki, hogy akkor csinálhatja, ha nem látjuk, pl. kikaparja a virágoskertet, meg hasonló ínyencségek.)
Tapasztalt, rutinos, sokat próbált kutyásokat kérdezek: megoldás lenne-e, ha lenne még egy kutyánk? Chip egyszer kell, oltás évente, ami mérettől függetlenül így is úgy is fix kiadás, a kaja havonta meg egy ekkora kutya mellett egy kistestű számára már nem sokat számít.
Fontos tudni, hogy kertben tartjuk, és nem is áll szándékomban a lakásba bevinni. Ahogy a kicsit sem!
Nem teljesen magányos, mivel van több macska is, jól kijönnek, egy kandúrral kifejezetten szoros kötődés alakult ki, de ő ugye nincs mindig itthon. Elvégre macska.
Egy kutyabarát elegendő lenne, hogy jól érezze magát (mindkét) kutya, vagy legfeljebb eztán két kutyát kergethetünk?
Sajnos a másik lehetőség, hogy ha nem tudjuk a szökdösésről leszoktatni, nem tudjuk véglegesen megakadályozni a kerítésbontást (meg mászást, átugrást, stb.), akkor meg kell kötni, vagy új gazdát kell neki keresnünk.
Az nem állapot, hogy kóborol, és mondjuk megharap valakit, kárt okoz másoknak (kitapossa a veteményt, stb.). Vagy a kutya okoz bajt, vagy valaki megunja, és nemes egyszerűséggel agyoncsapja/megmérgezi.
Tehát. hátha nem világos a sok süket duma: megszűnik-e a csavargás, ha megszüntetjük az okot (unalom, magány), vagy már rákapott, és mindig fog új kijáratot csinálni?
kettesnek igaza van. egy ivartalanítást azért beiktathatnátok, akkor nem hajtaná a vére sem, amikor dúl a "l'amour" kutymorgoéknál...
séta, játék, pár egyszerű trükk tanitása csodákra képes szerintem.
nekem most egy kölyök keverék juhászom van. kertes házban lakunk. minden nap, többször is játszunk, a párommal kergetőzik, sokszor bolyongunk órákig a folyóparton. kopogjam le, eddig még egyszer sem szökött el, pedig s..ar drótkeritésünk van. ivartalanitást szeptemberre tervezzük, akkor lesz egy éves, megajándékozzuk egy golyótlanitással :D nem akarom, hogy később elszökjön csajozni, napokig kóboroljon, mert ő szerelmes....
1. Ivartalan.
2. Visszük sétálni
3. Ha a gyerekek itthon vannak, rendszeresen játszanak vele, birkóznak, apportíroztatják, fogócskáznak.
Hát bocsika, ha nem mondok fel a munkahelyemen, hogy a kutyával napi 24 órában tudjak foglalkozni. Ja, és éjszaka is lelécel, mert akkor is unatkozik. Aludjak mellette, vagy játsszak vele alvás helyett?
Asszem az lesz, hogy összecsomagolom azt a rohadt dögöt az oltási papírokkal meg minden sza.rjával együtt, és elviszem a menhelyre a büdös búbánatos pi.csába, aztán majd örökbefogadja olyan valaki, akinek a kutya élettárs, játékszer, és ágymelegítő, nem pedig kutya.
Mert ezek szerint nem érdemlem meg szegény tüncibogárkámat, gondolom azért is szökik, mert én vagyok a roh.adt dög.
Szóval rendesen sikerült felba.szni az agyam a hozzászólásokkal, nem tudom miből jött le, hogy nem foglalkozunk a kutyával, épp állatkínzónak nem lettem nevezve. Ja de, azt is, ha megkötöm, és nem hagyom, hogy pl. egy-két embert/állatot szétcincáljon, amíg bátorkodok nem otthon tartózkodni.
Gondolom az a gond, mert udvaron van, mivel az udvaron van mindaz, amit védenie kell: gyerek, baromfi, szerszámok, meg az ingatlan. Nekem azért nem kell kutya, hogy az ágyban fekve nyalja a talpamat.
A kutya kizárólag őrző-védő feladatot lát el, jelen esetben az udvaron. Gondolom a tyúktolvajt (akár két, akár négylábú) nagyon meghatja, ha a kanapén horpaszt, onnan ugat egyet-egyet.
De itt befejeztem.
Nem fogom kockáztatni, hogy valakit megharapjon, aztán viseljem a felelősséget, megy a menhelyre a francba, aztán ha érdekel, megadom, hol lehet átvenni.
Én meg leteszem a voksom az elektromos kerítés meg a riasztó mellett, mert nem kell éjjel-nappal tutujgatni, és még olcsóbb is. Sőt, az se érdekel, ha felelőtlenül szaporodik.
Nem az a bajom, hogy nem jó ötlet a két kutya.
Az, hogy épp csak meg nem leszek lincselve, amiért a kutya időnként egyedül van, és nem róla szól az egész életem. Kutyatápra valót meg majd tőletek kérjek, ugye?
De elgurult az a dilibogyó! a válaszolók mind segíteni akartak neked. ugyan honnan tudhatták volna- MERT NEM IRTAD AZ ELEJÉN- hogy ivartalan, foglalkozva van vele stb. Micsoda pofátlanok vagyunk, mert tudunk a nagysasszony gondolataiban olvasni!
Megoldás: magas, sima betonkerítés, mély alappal. 2,5 méter elég lesz.
Most akkor ivartalan, vagy az se érdekel ha szaporodik? Arra meg kíváncsi vagyok hogy sétáltattok egy állítólag emberekre veszélyes kutyát. A másik meg hogy állítólag akkor "lécel le" és rongál, ha nem vagytok otthon. Ezek szerint este is csinálja.
Jobb lenne neki is a menhelyen, hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!