Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Unatkozó, szökdöső kutya:...

Unatkozó, szökdöső kutya: megoldás lenne, ha "kapna" egy kiskutyát?

Figyelt kérdés

A kutyafüle rászokott arra, hogy ha nem vagyunk itthon, akkor ő se.

Viszonylag nagy testű (30 kg körüli) szuka keverék, és nem szereti az idegeneket. Tehát tartok tőle, hogy akár valakit csatangolás közben meg is haraphat.

A most felfedezett útvonal természetesen megszüntetésre került, de nem ez az első, és tartok tőle, hogy nem az utolsó. A 30 méter magas betonkerítés 15 méteres alappal a telek körül kicsit drága lenne....

Arra gondoltam, hogy biztosan unatkozik, meg magányos, ezért lécel le, ha nem vagyunk itthon.

(Meg a nem szabad azt jelenti neki, hogy akkor csinálhatja, ha nem látjuk, pl. kikaparja a virágoskertet, meg hasonló ínyencségek.)

Tapasztalt, rutinos, sokat próbált kutyásokat kérdezek: megoldás lenne-e, ha lenne még egy kutyánk? Chip egyszer kell, oltás évente, ami mérettől függetlenül így is úgy is fix kiadás, a kaja havonta meg egy ekkora kutya mellett egy kistestű számára már nem sokat számít.

Fontos tudni, hogy kertben tartjuk, és nem is áll szándékomban a lakásba bevinni. Ahogy a kicsit sem!

Nem teljesen magányos, mivel van több macska is, jól kijönnek, egy kandúrral kifejezetten szoros kötődés alakult ki, de ő ugye nincs mindig itthon. Elvégre macska.

Egy kutyabarát elegendő lenne, hogy jól érezze magát (mindkét) kutya, vagy legfeljebb eztán két kutyát kergethetünk?

Sajnos a másik lehetőség, hogy ha nem tudjuk a szökdösésről leszoktatni, nem tudjuk véglegesen megakadályozni a kerítésbontást (meg mászást, átugrást, stb.), akkor meg kell kötni, vagy új gazdát kell neki keresnünk.

Az nem állapot, hogy kóborol, és mondjuk megharap valakit, kárt okoz másoknak (kitapossa a veteményt, stb.). Vagy a kutya okoz bajt, vagy valaki megunja, és nemes egyszerűséggel agyoncsapja/megmérgezi.

Tehát. hátha nem világos a sok süket duma: megszűnik-e a csavargás, ha megszüntetjük az okot (unalom, magány), vagy már rákapott, és mindig fog új kijáratot csinálni?

2014. ápr. 23. 19:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
11%
ivartalanitva van? az sokat segithet a dolgon,bár a miénk is kislány, ivartalanitva van de amint nemfigyelük meglog
2014. ápr. 23. 19:53
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
A csavargás és a többi unalomból elkövetett "rosszaság" is akkor maradna abba ha napi szinten lenne sétáltatva, agyilag és fizikailag is alaposan lefárasztva, valamint a kutya ivartalanítva lenne. Tapasztalt kutyás vagyok, volt hasonló gondom. Nem is hittem volna hogy 1000 nm nem elég a kutyámnak, pedig nem volt, napi szinten szökdösött. Kigolyóztuk, és minden nap elvittem egy órára futni - láss csodát, többet nem ment el pedig a kerítés ugyanolyan maradt! SEMMIKÉPP SEM ajánlok másik kutyát!!! Ketten még több kárt tesznek, mert már ketten fognak unatkozni. (Szintén tapasztalat.) Ha nem tudtok neki megfelelő szintű fárasztást biztosítani, jobb lenne egy új gazda. A megkötés ezesetben állatkínzás.
2014. ápr. 23. 19:57
 3/14 anonim ***** válasza:
70%
Sétáltatni kéne, szocializálni, meg úgy alapból foglalkozni vele... Kistestű kutya amúgysem való csak kinti tartásra.
2014. ápr. 23. 20:01
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűbb, hogy inkább elviszi a kicsit is világot látni, ha már egyszer te nem biztosítasz neki lehetőséget erre, holott igénye meg szemmel láthatóan lenne rá.
2014. ápr. 23. 20:04
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

kettesnek igaza van. egy ivartalanítást azért beiktathatnátok, akkor nem hajtaná a vére sem, amikor dúl a "l'amour" kutymorgoéknál...

séta, játék, pár egyszerű trükk tanitása csodákra képes szerintem.

nekem most egy kölyök keverék juhászom van. kertes házban lakunk. minden nap, többször is játszunk, a párommal kergetőzik, sokszor bolyongunk órákig a folyóparton. kopogjam le, eddig még egyszer sem szökött el, pedig s..ar drótkeritésünk van. ivartalanitást szeptemberre tervezzük, akkor lesz egy éves, megajándékozzuk egy golyótlanitással :D nem akarom, hogy később elszökjön csajozni, napokig kóboroljon, mert ő szerelmes....

2014. ápr. 23. 20:06
 6/14 anonim ***** válasza:
szerintem több mozgás kéne neki
2014. ápr. 23. 20:25
 7/14 A kérdező kommentje:

1. Ivartalan.

2. Visszük sétálni

3. Ha a gyerekek itthon vannak, rendszeresen játszanak vele, birkóznak, apportíroztatják, fogócskáznak.

Hát bocsika, ha nem mondok fel a munkahelyemen, hogy a kutyával napi 24 órában tudjak foglalkozni. Ja, és éjszaka is lelécel, mert akkor is unatkozik. Aludjak mellette, vagy játsszak vele alvás helyett?

Asszem az lesz, hogy összecsomagolom azt a rohadt dögöt az oltási papírokkal meg minden sza.rjával együtt, és elviszem a menhelyre a büdös búbánatos pi.csába, aztán majd örökbefogadja olyan valaki, akinek a kutya élettárs, játékszer, és ágymelegítő, nem pedig kutya.

Mert ezek szerint nem érdemlem meg szegény tüncibogárkámat, gondolom azért is szökik, mert én vagyok a roh.adt dög.

Szóval rendesen sikerült felba.szni az agyam a hozzászólásokkal, nem tudom miből jött le, hogy nem foglalkozunk a kutyával, épp állatkínzónak nem lettem nevezve. Ja de, azt is, ha megkötöm, és nem hagyom, hogy pl. egy-két embert/állatot szétcincáljon, amíg bátorkodok nem otthon tartózkodni.

Gondolom az a gond, mert udvaron van, mivel az udvaron van mindaz, amit védenie kell: gyerek, baromfi, szerszámok, meg az ingatlan. Nekem azért nem kell kutya, hogy az ágyban fekve nyalja a talpamat.

A kutya kizárólag őrző-védő feladatot lát el, jelen esetben az udvaron. Gondolom a tyúktolvajt (akár két, akár négylábú) nagyon meghatja, ha a kanapén horpaszt, onnan ugat egyet-egyet.

De itt befejeztem.

Nem fogom kockáztatni, hogy valakit megharapjon, aztán viseljem a felelősséget, megy a menhelyre a francba, aztán ha érdekel, megadom, hol lehet átvenni.

Én meg leteszem a voksom az elektromos kerítés meg a riasztó mellett, mert nem kell éjjel-nappal tutujgatni, és még olcsóbb is. Sőt, az se érdekel, ha felelőtlenül szaporodik.

Nem az a bajom, hogy nem jó ötlet a két kutya.

Az, hogy épp csak meg nem leszek lincselve, amiért a kutya időnként egyedül van, és nem róla szól az egész életem. Kutyatápra valót meg majd tőletek kérjek, ugye?

2014. ápr. 23. 20:35
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

De elgurult az a dilibogyó! a válaszolók mind segíteni akartak neked. ugyan honnan tudhatták volna- MERT NEM IRTAD AZ ELEJÉN- hogy ivartalan, foglalkozva van vele stb. Micsoda pofátlanok vagyunk, mert tudunk a nagysasszony gondolataiban olvasni!

Megoldás: magas, sima betonkerítés, mély alappal. 2,5 méter elég lesz.

2014. ápr. 23. 20:50
 9/14 anonim ***** válasza:
52%

Most akkor ivartalan, vagy az se érdekel ha szaporodik? Arra meg kíváncsi vagyok hogy sétáltattok egy állítólag emberekre veszélyes kutyát. A másik meg hogy állítólag akkor "lécel le" és rongál, ha nem vagytok otthon. Ezek szerint este is csinálja.

Jobb lenne neki is a menhelyen, hidd el.

2014. ápr. 23. 21:30
 10/14 anonim ***** válasza:
81%
Jézus, egy ilyen gazda elől én is szökdösnék. :D Szerencsétlen állat, jól megverte a sors egy ilyen barommal...
2014. ápr. 23. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!