Levihetem pár percre a ház elé a kiskutyámat? ( 6hetes )
Bolognese 6hetes kiskutyám van, panelben tartom, naponta lelehet vinni pár percre? vagy még tartsam lakásban?
Ha lehet vinni napi 3x lehetséges? vagy ha nem akkor hány hetesen?
Tegnap lent volt, lehet belőle gondja?
A barnás elszíneződés valóban jellemző.
Az, hogy rágja az ujjad, nem feltétlenül a korai leválasztás jele, az én kutyám is csinálta kölyökkorában. Ha nagy a hasa, nézesd meg orvossal, mert valószínűleg nem lett féregtelenítve.
Mivel eteted?
Az egyedülléthez apránként kell szoktatni. Először pár percre hagyd magára, aztán egy 15-20 percre, és így fokozatosan haladj, amíg meg nem szokja, hogy néha egyedül is kell lennie.
A törvény immár nem véletlenül írja elő,hogy 8 hetes kornál hamarabb semmiképp nem választható el a kiskutya az anyjától. Abban a két hétben,ami a te kutyádnak már nem lesz meg,rengeteg mindent tanult volna még az alomtestvéreitől és az anyjától,többek között azt,hogy meddig mehet el a játékos harapdálásban ill.elsajátította volna a más kutyákkal való kommunikáció alapjait. A korán elválasztott kölykök később jó eséllyel lesznek félősek (akár ebből fakadóan agresszívek),hiszen a szocializációjuknak ez az alapvető mozzanata hiányzik. Szomorú,hogy bár hiába szajkózzák ezer oldalon a tenyésztő és a szaporító közti különbséget,az emberek java része mégis bedől a mocskos szaporítóknak,akiknek nem az a célja,hogy egészséges,fajtatiszta kiskutyát adjanak neked,hanem csak az,hogy minél több pénzt hozzon neki a kiskutyák elpasszolása (ezért sem tartja őket ha lehet,hat hétnél tovább,hiszen az újabb két heti eltartás lenne,tápok,stb). Én az ilyen szaporítót,őszintén szólva,úgy felnyomnám az nav-nál,ahogy illik,aztán tudja kinek gyártsa a beteg,fajtajellegű keverék kiskutyákat...Elkeserítő,hogy mindeninek kell a cuki,fajtatiszta,olcsó és lehetőleg a szomszéd városnál nem távolabb fellelhető kutya,de utánajárni már senki nem akar,honnan kellene esetleg kutyát venni,ha garantáltan egészséges,fajtájának megfelelő,jó idegrendszerű,minőségi kiskutyát szeretne. Én csak remélni tudom,hogy szerencsével jársz és nem jössz ki nagyon rosszul abból,hogy szapit támogattál,de ha a kutya ne adj'Isten beteg lesz,vagy nem pont úgy fog kinézni/viselkedni,ahogy egy bolognese-nek kéne,ne érjen nagy meglepetés. A minőséget sajnos sehol nem adják ingyen,ezért van az,hogy aki nagyon elkötelezett híve egy fajtának,az inkább várakozik,gyűjtöget és utánajár,honnan lenne a legjobb kutyát venni (igényes tenyésztőtől) míg aki csak" házikedvencet,hobbi célú kutyust szeretne,az örökbe fogadhat az ország bármely menhelyéről,sintértelepétől vagy akár a fajtamentéstől potom pénzért (hiszen 2 millió gazdátlan kutya közül van miből válogatni országszerte...)
A kérdésed pedig már megválaszolták,de azért én is leírom,hogy amíg nincs meg minden oltása a kicsinek,semmiképp ne vidd le (pláne hat hetesen,még belegondolni is rossz,csórikámnak még bőven az anyja mellett lenne a helye...) Addig használjatok földre tehető rongyot,pelenkát (de ne olyat,amit rá kell adni) és most a biztonság kedvéért,inkább takarítsatok utána pár hétig,mint hogy összeszedjen egy jó kis parvo-t vagy bármilyen fertőző betegséget,férget,stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!