Mit tegyek ha osszenyomtam a kutyaba egy kullancsot veletlenul?
Vidd orvoshoz, ezzel ne szórakozz!
Az én kutyusom nem nyakörvet hord, hanem Adventix oldatot használok, negyedévente kell neki venni, és használ :)
Vagy állatorvoshoz viszed vagy megvárod amíg a szervezete kidobja magából. Mivel az a kullancs már nem tud mit szívni ezért nem fog újra megnőni. Ha a kullancs valamilyen fertőzést hordozott akkor most szépen belenyomtad (mert ha megnyomtad akkor visszaköpte az állatba a nyálát)
Szerintem várd meg az estét reggel nézd meg mi a helyzet esetleg küldj egy fotót a kutyus lábáról,hogy lássuk mi is az a folt.
Ha bármi történik, a kutya nem eszik, bágyadt akkor azonnal állatorvos!
UI: A mi állatorvosunk ha valami apró dolog miatt hívom akkor mindig első kérdése: Eszik a kutya? Van kedve? Igen eszik és van kedve akkor azt mondja,hogy kérem szépen túl aggódja a helyzetet,mert "amíg a kutya eszik és jó a kedve addig nincs komoly baja" Na hogy ez mennyire igaz azt sajnos nem tudom,mivel én magam nem vagyok állatorvos.
Koszonom a valaszokat! Akkor ha nem tudom kiszedni belole akkor ki fog esni magatol? A folt kb babszem nagysagu es fekete pont a kullancs mellett . Anyukam egybol azt mondta,hogy biztos csak az mint a tobbi, mert neki.tele van a bore ilyenekkel csak hat mivel nagy a szore nem tudom az ott volt- e neki?!
Meg az a kerdesem, hogy 10 honapja beteg volt es akkor igaz nem lattunk.benne kullancsot, de a doki megis adott be neki szurit Lyme-kor,babezia meg ilyenek ellen. Annak most ma rnincs hatasa?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!