Nagyon kövér a kutyám? Képek lent.
8 éves ivartalanított szuka, totw tápot eszik. Egyre többen vadul hűledeznek, hogy borzasztó kövér, és nem is láttak még ilyen kövér kutyát :( én is látom, hogy nem sovány, de nagyon hozzászoktam az évek során. egyébként aktív, gyorsan fut, játékos kutya. Mit csináljak vele? Így is sokat van lent, adjak neki kevesebb kaját?
Van rajta felesleg, az tény, de azért láttam már ennél jóval ducibb kutyát is.
Én kicsit kevesebbet adnék és elosztanám 2 részre a napi tápmennyiséget és semmi nasi (vagy csak valami alacsony kalóriatartalmú dolog).
Azért nem kell túlzásba vinni. Ha amúgy aktív, fürge, nagy gond nincsen. Ő nem egy "agár alkatú" kutya.
Van miből lefaragni.Javaslom a napi kajáját csökkentsétek a felére,sokat mozgasd,sétáltasd,fussatok kicsit.
Jobb most faragni a súlyból,mint később amikor már idősebb lesz és elkezd lustulni.
Utolsó! Azért kicsit túlzás, amit ajánlasz. Ha fele annyit eszik, mint most és mellette még többet mozog, az már felér egy koplalással. A Totw amúgy is gabonamentes, elég "lightos" táp. Az én kutyám konkrétan csontsovány lett tőle.
Ez olyan, mintha egy embernek azt mondanánk, hogy egyen napi 800 kalóriát és mozogjon heti 5 órát. Aztán csodálkoznak, hogy 3x annyit szednek fel és tönkremegy a szervezetük.
Szóval csak ésszel.
Először is köszi a válaszokat! Kicsit megnyugtattatok, hogy nem vagyok egy állatkínzó, aki megölte a kutyáját (tényleg így néznek rám sajnos).
Hát, a táp mellé csak ezt a nagyon olcsó tesco virslit aprítom neki jutalomfalatként, elvileg szinte semmi tápanyag nincs benne, főleg víz meg íz :) ettől a gagyi virslitől lesz kezesbárány odakint, de tényleg nagyon apróra vágom, egy nap csak 1 virslit eszik így meg.
drasztikusan nem szeretném fogyókúráztatni, csak mert ismerem, és hát néha még a napi adag kaja után is képes végiggurítani az üres tányért a lakáson :D
de akkor megpróbálom több felé szétszedni az adagot, és fokozatosan csökkenteni az összmennyiséget, meg mégegy sétát beiktatni. hátha megindul lefelé ez a kis úszógumi.
azért azt sem szeretném, ha hirtelen lefogyna, és lenne egy sharpei kutyám ;D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!