Mennyi idő, amíg a kutya megtanulja az "Áll! " parancsot? Kicsit kivagyok.
Van egy 3 éves border collie-m. Ugye mindenki úgy tartja, hogy ez a fajta nagyon okos, gyorsan tanul, stb.
2 napja elkezdtem neki tanítani az "Áll" parancsot, tehát, hogy álljon fel és maradjon úgy pár másodpercig. Mivel tervezem, hogy elmegyek vele egy kiállításra, ez elengedhetetlen.
Jó kutya, nagyon szeretem, és persze okos is, de most mintha abszolút nem értené, hogy mit akarok, vagy csak egyszerűen semmibe veszi. Legalábbis ez az érzésem. Fél órát foglalkoztam vele, mindent úgy csináltam, ahogy leírták a neten. Klikker, jutalomfalat, a kutya alá nyúlni az elején és közben mondani a parancsot. Fel is áll, mikor kicsit a hasa alá akarok nyúlni és kicsit később el is értem, hogy állva is maradjon, de akármennyit próbálkozok, csak akkor áll fel, ha alá nyúlok. Hiába mondom a parancsot vagy próbálom kicsit kimozdítani az ülő helyzetből, vagy lefekszik vagy körülugrál, de az istennek sem állna fel. A végén már a sírás szélén álltam, hogy én vagyok a hülye vagy a kutya? Nem tudom, hogy mennyi idő, amíg a kutya megtanulja mit akarok tőle, lehet, hogy teljesen normális, hogy még nem ment úgy, ahogy szerettem volna. Nektek mennyi idő volt? Ha minden nap gyakorlok vele, akkor meg fogja érteni mit akarok?
Nem felállítani kell a kutyát, hanem megállítani.
Szép lassan battyogsz vele pár lépést, vagy magad körül egy kis kört csináltatsz vele és kimondod, hogy áll! Alányúlhatsz, mellkast érinthetsz, lábadat a hátsó lába elé rakhatod, stb.
Amúgy türelmetlen vagy, hogy 2 nap után siránkozol.
Hármas vagyok.
Nem szabad kiakadni, azzal csak rontasz a helyzeten.
Idő kell mindenhez, nem megy egyik napról a másikra. De ha egyszer megtanulja, elég havonta egyszer pár perc gyakorlás és tudni fogja. Viszont, ha kiállításra akarod vinni, nem csak az állást, de a mozgást is gyakorolnod kell vele. Össze lehet csatolni a kettőt, a kutyának is változatosabb lesz, illetve a kiállításon is egymás után kell állni és mozogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!