Ki milyen "trükköt" ismer arra, hogy a kutya megtanulja ki is az úr a háznál?
ennyi hülye embert...
szóval az egyik válaszoló jól írta.
Előtte menj be az ajtón.
Ne hagyd hogy az ágyadra másszon.
Ne hagyd hogy beleegyen a kajádba, ha pitizik is ne etesd kézből, max menj oda a táljához és rakd bele neki.
Tanítsd meg rá, hogy amikor eszik akkor belenyúlhatsz a táljába és megsimogathatod közben.
Taníts neki engedelmességi parancsokat.
Ne hagyd neki, hogy harapdáljon.
és olvasd el az a cikket nagyon jó és hasznos tanácsok vannak benne: [link]
Amúgy udvari kutya lesz, és pitizni remélem soha sem fog...legalábbis én nem fogom rá tanítani, mert nem méltó a fajtához...szerintem.
Köszi a normális két válaszolónak a segítséget és várom a továbbiakat, de csak a normálisakat :)
Nem, a farkasszemezés egy butaság. A meredt nézés a kutyáknál a méregetés, a támadásra hívás jele.
A főnökséget nem "trükkökkel" lehet elérni, hanem egy komplex nevelési rendszer szükséges hozzá.
Ebben a könyvben az összes alapvető dolog benne van, azok is, amiket itt pár válaszoló már írt. Olvasd el.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Van olyan gazdi, aki meg is csinálja azt a kutyájával, hogy eszik valamit a kajás táljából, majd a tálat üresen leteszi elé? (Ma kevés volt a zsákmány, neked nem jutott.)
Nem tudom, de erre szerintem én nem lennék képes, a többi végülis megoldható (a könyvet még nem volt időm átolvasni).
Köszönöm a segítséget!
A tálat üresen lerakni elé - szerintem nincs értelme, az ember részéről genyóság.
Az egy dolog, ha a család az asztalnál ebédel, és a kutya nem kap belőle, az rendben van (vagy csak az utolsó falatot, amikor már mindenki befejezte az evést).
De a kutya saját tálját üresen letenni szerintem szemét dolog.
Oké, hogy a farkas a őse, ahol nyilván nemegyszer előfordul, hogy kevés a zsákmány, és a rangsorban lejjebb lévőknek már nem jut.
De a kutya sok szempontból már nem farkas, ő az emberhez tartozik, ha minden este tele van a tálja, akkor arra a kutya számít, akkor az legyen tényleg minden este megtöltve. A főnökség kifejezésére rengeteg más, apró, finom jel is létezik, mint a szándékosan fitogtatott erőfölény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!