Miért mondja mindeki, hogy a kutyák nem fáznak kint?
Attól függ milyen kutyáról van szó. Függ a szőrének a hosszúságától, illetve attól, hogy van-e aljszőrzete.
Az én kutyámnak pl közepes hosszúságú szőre van de hála az égnek mégsem fázik. Mondjuk van neki egy nagyon jó kis hőszigetelt háza és nem egy pokróc van alatta hanem vagy 5 vastag pulcsi + a hőszigetelt házat is betekertük régi takarókkal, és még azt is fóliákkal. (biztosra mentünk) XD
Amúgy az enyémnek is mostanában elment az étvágya egy kicsit. De én olyankor mikor meleg a kajája akkor a szájához szoktam rakni egy falatot és utána már neki szokott látni az evésnek. Melegen adjátok neki a kaját?
Inkább nem minden kutya fázik kint. A mi csaunk kifejezetten élvezi a havat + a hideget!:)
Szerintem érdemes bevinned valami meleg helyre, nehogy megfázzon... többel kötnétek be!
Sok mindentől függ, hogy mikor kezd el fázni: fajtájától, korától, egészségi állapotától. Amikor hideg van, akkor a zsírtalrtalékát kezdi felhasználni és azzal fűt magának. Van amelyik kutya 0 fok körül már meg akar fagyni, de az enyém ilyenkor (-10) érzi jól magát. Néha bejön a lakásba, hogy mellettünk lehessen, de van, hogy hiába invitálom, inkább kifekszik a hóra. Remegni még nem láttam, és mindig jó meleg, amikor hozzábújok. Nagy, bundás medvebocs. :)
Szerintem ha a tied fázik, akkor ne kínozd. Vagy engedd be legalább a garázsba, vagy vegyél neki kutyaház fűtést. Az olyasmi, mint az ágymelegítő, csak párna formájú amire a kutya ráfekhet.
Ez változó. A miénk lakásban van tartva de felőle órák hosszat is kint lehetünk, nem fázik pedig tegnap -19 fok volt...
Ha a tiéd remeg keress neki jobb megoldást. Mondjuk a pokrócikra szórjatok sok faforgácsot ( az jobban tartja a hőt), kapjon zsírosabb ételt, szigeteljétek le a házat, ilyenek. Vagy engedd be a garázsba, házba.
Szia :)
Megnyugtatlak, a kutyák -még a csivava is- kibíja -30 fokban is kint! Lehet hogy nem egész nap, de néhány óráig kibírja!
De szereznetek kéne valami olyan helyet pl: ha kertesházba laktok biztos van valami pince, padlás, vagy valami ahova belehetne tenni a kuzidat ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!