Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A "netes" doki miért mondja, hogy az alkoholfogyasztás felgyorsítja a fogamzásgátló lebomlását, és így csökkenti a hatásosságát? (Itt mindeki azt írja, hogy nincs az alkohol hatással rá, csak ne hányja ki az illető)
Figyelt kérdés
2011. máj. 15. 11:20
1/8 napietus válasza:
azért írta, mert mindenkire más hatással van az alkohol. nekem pl. a legtöbb alkoholtartalmú italtól hasmenésem van másnap, akkor is, ha csak egy pohárral ittam belőle. akinek amúgy is gyors az emésztése, annak tényleg meggyorsíthatja, és így már igaz is, amit írt.
3/8 anonim válasza:
Ha valaki krónikusan (azaz rendszeresen) sokat iszik, akkor indukálódnak a májban a különféle CYP enzimrendszerek, melyek az alkohol mellett sok más gyógyszer hatóanyagát (így a fogamzásgátlókat is) lebontják.
De ez nem vonatkozik azokra, akik csak hetente egyszer lenéznek egy kocsmába.
4/8 A kérdező kommentje:
És akkor mi az a mennyiség ami soknak mondható? Kinek mi a sok?:)
2011. máj. 15. 12:15
5/8 anonim válasza:
Nem is a mennyiség, hanem a rendszeresség a lényeg. Pl. a mai nagyon alacsony hormontartalmú gyógyszereknél már napi (értsd: minden nap) 2-3 sör is bekavarhat (arról nem is szólva, hogy mi van akkor, ha valaki szed olyan gyógyszereket is, melyek ugyanazt az enzimrendszert indukálják).
6/8 A kérdező kommentje:
Akkor most végülis tényleg arra lyukadunk ki,hogy nem szabad alkoholt fogyasztani fogigátló mellett?
2011. máj. 15. 16:51
7/8 anonim válasza:
Igen, arra. De ne érts félre, ha egy buliban néha napján felöntesz a garatra, attól még hatni fog. Mint korábban is írtam, a rendszerességen van a hangsúly.
8/8 A kérdező kommentje:
Hát én fünyírás közben simán megiszok 2-3 sört. Vagy délutánonként egy koktélt. Ez is soknak számít? Vagy esetleg esténként 2 dl bort.
2011. máj. 15. 21:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!