A kutyák láncon tartása minden esetben állatkínzás?
nem állatkínzás, de biztos jobban érezné magát a kutty, ha nem láncon lenne.
és be is tekerheti magát, láttam már ilyet. annyira megtekeredett a lánc, hogy meg is rövidült, így nem tudom elmagyarázni annyira, de utána szegény kutyát egy csomószor forgatta körbe a gazdája, hogy visszatekeredjen a lánc.
igen , akármilyen hosszú a kutyának a lánc, az akkor sem jó neki, kínzás.
az előttem szólók leírták hogy miért...
úgy semmiféleképpen ne tartsd szegényt.
az előző vagyok.
még valami:
az még esetleg elfogadható ha hosszú futóláncon van a kutya, de azt is csak alkalmanként, ha pl vendégek jönnek, vagy ha a kutya nincs biztonságban,és meg akarják mérgezni, vagy kínozni a kívülállók.
Sok mindent felsoroltatok, de egy dolog még kimaradt: a lánc hosszú távon anatómiai deformitást okoz a kutya nyakában, pláne a mozgékony, ugrálós kutyáknál.
Én a láncot 2 esetben tartom elfogadható érvnek, ha a kutya notórikus szökő. Sajnos vannak olyan kutyák, akiket pl. az első gazdája elrontott, és a második gazdánál hiába van meg mindene, mégis megy, megy, megy. De ebben az esetben is futólánc, és csak akkor, ha nincsen senki, aki épp vigyázzon rá.
A második, ha nincsen kerítés.
Ha a kutya rendesen és rendszeresen van sétáltatva, szeretik, van egy meleg vacka, illetve nyáron megfelelő árnyéka, megkapja a kötelező és betegség esetén az orvosi ellátást, rendesen kap enni, akkor szerintem a futólánc elfogadható. Aki ezen feltételek mellet tartja futóláncon vagy kennelben a kutyáját, azt kell mondjam, ma Magyarországon normálisnak és elfogadhatónak kell tekinteni. Bárcsak az ilyen esetek lennének az állattartási kultúránk legnagyobb hibái.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!