Hogyan kezdjem a kutya nevelését?
Van egy 4 éves szuka kutyusom, nagyon jó természete van, de eddig nem lett neki tanítva semmi, és most került hozzám.
Nagyon nyugis, szó nélkül tűr akármit az orvosnál is.
Csak hát nem hallgat az emberre.
Hogy álljak neki? Sokat olvastam már, de még nagyon kezdő vagyok a kutya nevelésben. Minden vágyam, hogy úgy sétáltathassam és játszhassak vele, hogy nincs rajta póráz és biztonságban is van :)
Jutalomfalattal. Vegyél többfajtát, azokkal motiváld. Mutasd meg neki, mit csináljon, ha csinálja, kapjon jutalomfalatot, amit idővel egyre kevesebbszer kap, és megtanulja majd, hogy anélkül is meg kell csinálnia.
Az előéletéről esetleg lehet tudni valamit?
akkor először a behívást kéne megtanulni: [link]
sok sok türelem kell hozzá, vagy kutyasuli :)nekem a sorrend a következő volt, amit megtanult: neve, nem, behívás, ül, fekszik. utána jöhetnek a trükkök. minden nap foglalkoztam vele, először csak 5-10 percet, de azt naponta többször, és fokozatosan növeltük a "játszva tanulós" időt. nekünk nem volt nehéz motivációt találni a tanulásra, kis zabagéppel rendelkezem. :)
Na jó. Akkor konkrétabban. Nem most került hozzám, már rég az enyém, csak nem engedték a szüleim hogy ott lakjon ahol mi, ezért idáig nagymamámnál volt, ezért keveset foglalkoztam vele, akkor is csak futkostunk a kertben meg simogattam. Volt egy daganata, most operáltattuk le, szerencsére jóindulatú, azt mondta az orvos, hogy semmi baj nem lesz, meggyógyul végleg, de szükség lesz még egy műtétre mert belül is maradt egy darab daganat. Úgy tűnik hogy sikerült rávenni szüleimet hogy hazaköltöztessük a kutyust, és ami fontosabb, hogy nagyon elszántam magam, tudom kicsit későn de remélem még sok évet töltök vele, megérdemlem ha rosszat mondtok rólam, igazatok van. Szeretem amúgy az állatokat, van nyuszik, kutya, papagájok, halak minden, de nem a mennyiség a fontos.
Erdélyben született, kiskorában nagyon félénk volt, mostanra már azért kicsit kinyílt a csipája :)Mármint félt idegen emberektől meg kutyáktól. Szereti az embereket, nagyon örül amikor lát, csak nem hszófogadó, mitől is lenne az.
Ezen szeretnék én most változtatni.
Most amúgy itt van a szobában, gyógyulgat, eléggé megvágták, de ma kiszedték neki a csöveket amiket beültettek hogy a gennyet kivezesse a sebből. Most még nem lehet kivinni.
Most ez a betegség felébresztett engem és elköteleződtem, aminek már rég meg kellett volna már történnie....
Köszi
Igazából azt szeretném elérni, hogy legyen valaki aki bármikor megért és szoros kapcsolatot tudjak kialakítani vele, mert szerintem ez az egész értelme, hogy a kutya mindig képes szeretni.
Mondjuk olyan alapokra szeretném megtanítani, amik jólneveltté teszik, a legfontosabbakat ami az ő érdekében is kell.
Ül, fekszik, marad, gyere, hozd vissza játék és a laza pórázon sétáltatás.
Már ki lehet vinni egy kevés időre pórázon, nagyon húz és próbálgattam a megállós módszert de nem értett belőle pedig vagy fél óráig kint voltunk. Be is vittem aztán mert úgy fulladt, meg még nem szabad erőltesse magát. Nagyobb türelemre van szükség gondolom, de azért jó lenne egy kutyaiskola ahol gyakorlatban megtanítanak.
Hogy zajlik ez?
Köszi, holnap megpróbálok csinálni valamit.
Amíg szobában van megtanítharom az ül parancsszót?
Talán jó mert ingerszegény a környezet nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!