Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kuvasz 10es skálán mennyire...

A kuvasz 10es skálán mennyire kemény kutya?

Figyelt kérdés
Egy 15 éves,második kutyás lány tudná kezelni?
2014. ápr. 15. 22:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
10-es skálán 10-es és nem ajánlom 15 évesnek! Selejtes akkor, ha selejtes helyről veszik, de egy tenyésztőtől vásárolt kuvasz nagyon is jó kutya, de semmi esetre sem egy gyerek kezébe. Nekem volt már németjuhászom és boxerem is, mégis vacilálok, hogy merjek-e kuvaszt választani legközelebb!
2014. ápr. 16. 21:58
 12/12 anonim ***** válasza:

Én 7-8 közöttire tippelném a keménységét, bár inkább azt írnám, nem kemény, hanem makacs, önfejű.

Viszont nem ajánlanám egy 15 éves lánynak, akár hány kutyája is volt eddig.

A kuvasz következetességet igényel, vagyis ha valamit nem engedsz meg neki, akkor később sem szabad megengedni neki, meg ilyenek, és ha esetleg többen is vagytok egy családba, akkor nagyon is le kell fektetni a szabályokat közösen, hogy a kutya mit tehet, mit nem, és nem szabad engedni neki.

Nekem első saját kutyám pont kuvasz , a keménységét 5-6-os szintre tippelném, tipikus omega kutya, de már kölyökként is következetesen neveltük. Sosem akartunk kemény kutyát, hiszen ijesztőnek néz ki, mindenki tart tőle, és nekünk már ez jó. A környékbeliek is félve jönnek a közelünkbe, pedig csak ijesztően néz ki. Ha vendégeink vannak, akkor is ügyelünk, hogy a kutyus megfelelően viselkedjen. Nincs láncon, kiegyensúlyozott, állatbarát kutya.

2014. ápr. 19. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!