A kuvasz 10es skálán mennyire kemény kutya?
nem a legjobb választás...
de nem az a lényeg hogy hány éves a csaj hanem hogy milyen okítást kapa kutya
Nem az a lényeg, hogy hány éves vagy, hanem, hogy milyen kutyás tapasztalatod van és te milyen vagy. Ha az előző kutyád egy cuki kis mopsz volt vagy egy cuki keverék 0 ösztönnel és abszolút omega életérzéssel, akkor hiába volt kutyád, gyakorlatilag kevés nevelési tapasztalattal rendelkezel. Attól is függ, mennyit vagy hajlandó tanulni, fejlődni.
Szerintem a kuvasz egy kezelhető kutya. Érdemes kuvasztartókkal beszélgetni, a fajta egyedi igényei miatt.
én ha veszek kutyát az házőrzésre van.
jó majd mindjárt jön 5 ember aki azt mondja, hogy a kutyát intézik el először ha betörni jönnek.
na akkor!
mindig is szerettem a területvédő kutyákat, kezdésnek volt egy kuvasz.
sokat foglalkoztam vele, megtanult mindent.
az első dolog volt, hogy mástól nem fogad el semmit csak tőlem.
hiába akarta azt etetni valaki a családból, csak azt ette amit én adtam neki.
volt hogy a hús ott rohadt meg a napon, de hozzá nem nyúlt.
de ha kivittem a kajás táljába az enni valót, mindent belapátolt.
lusta volt, de akkor ugatott mikor kellett.
élesben volt egy akciója.
hatalmas kertes házunk van nagy kerttel.
egyik reggel arra ébredtem, hogy a kutya a bejárati ajtó előtt, vár , pitizik, és elindul megáll, elindul megáll, majd rám néz.
utána mentem.
hátul a csirkeólnál egy ruhadarab volt a földön, valami nem normális este beakart menni a tyúkólba, és mert a kutya nem ugatott azt hitte nincs is, de jött a meglepetés.
odasompolygott a kutya, és mikor bemászott a páciens, akkor támadta meg, gondolom volt társa is, de az már nem mert átmászni segíteni.
aznap a kutya marhahús szeletet kapott. egész nap.
szóval nagyon jó kutya, bár tényleg igaz, néha kitudja mitől agresszív.pedig sose volt úgy nevelve.
ha kertes házba lesz, nagy udvarral, arra tökéletes.
és egy nagy előnye.
a legnagyobb hidegben sem fázik, az őseit nyájak mellett használták pásztorkutyának, bár a nagy szőre miatt érdemes rá kullancsnyakörvet venni.
ahogy én is írtam néha agresszív, de mitől, ezt ki tudja.
a 4es válasza az odaver!
csak tán nem pedomaci van itt jelen általad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!