Milyen fajtát ajánlotok?
beagle nem ajánlott kezdő kutyásnak, és a mozgás igénye is elég nagy panelba szerintem nem jó.
én ajánlanám a labradort,mopsz,pumi, shar-pei, tacskó, buldog. De a legjobb az lenne ha menhelyeken érdeklődnél, mindenki dugig van, illlatos úton múlhéten már altattak. Lehet hogy megtalálod az ideális társat egy keverék kutyában, ott úgy is hozzáértők segítenek neked a választásban. Ha ragazkodsz a fajtatisztához, akkor is a menhelyeken és fajtamentőknél keresgélj, sajnos ma már törzskönyves kutyákat is kidobálnak.
Első kutyásnak sem beagle, sem terrier nem való! Akinek még nincs tapasztalata a kutyák terén, annak egy vadász kutya (a beagle is az volt eredetileg, illetve a terrierek is azok!!) könnyen túl járhat az eszén, könnyen a fejére nőhet. Ráadásul a terrierek hajlamosabbak az agresszióra mint más fajták (a vadász vér bennük van).
Én ajánlom a sheltiet, vagy akár spiccet, bár ezek elég hangos, ugatós típusú kutyák.
Egy tacsi is jó választás lehet. Ugyanakkor érdemes tényleg benézni a menhelyekre, gyepmesteri telepekre is!
A dalmata nagyon jól el van lakásban a rövid szőre miatt és a gazda központúsága miatt. Ez a fajta szinte szerelmes a gazdájába és mint egy kullancs képes ráragadni. :D Viszont egy kicsit több mozgásra van szüksége, mint amit írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!