Felnőtt kutyám sosem csinált ilyet még, erre ma arra jöttem haza, hogy szétrágta a magassarkúmat. Miért? Mit csináljak vele?
Sziasztok! Már kölyökkorában tudatosan úgy neveltük, hogy ne nyúljon a cipőkhöz. És jól is ment, egyet sem rágott szét soha. Pár hete viszont elkezdte széthordani a cipőket. Mindig leszidtam, de nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget, mert nem bántotta őket, csak széthordta.
Na ez mával megváltozott. Mi lehet az oka? Illetve mit kellene tennem? Mikor itthon vagyunk nem nyúl a cipőkhöz, így nem tudom leszidni érte. Ha viszont nem vagyunk itthon, megint nem tudom leszidni. Persze el tudom tenni a cipőket, de ez nem megoldás a problémára. Én azt akarom, ne nyúljon ahhoz, ami nem az övé.
Hogy lehet ezt megoldani? Van ötletetek?
Havanese amúgy.
Köszi a tanácsokat. Ma reggel is levittem, mentünk is, nagyobb kört, mint szoktunk elugrottam egy órára, hogy új cipőt vegyek (vajon miért, :D) direkt kinthagytam a régit, és megint elhordta meg még jobban szétrágta mire hazaértem. Pedig csak egyetlen órára mentem el, és előtte sétáltunk.
Van neki ilyen labdája, amiből kipotyog a kaja és de jó...de fél tőle! Valamit néznem kéne neki, ami ilyen agyas játék és nem is fél tőle :D
Csak reggel megyünk a szokásos útvonalon, délután mindenfelé megyünk, és játszunk a többi kutyával is póráz nélkül. Kutyafuttatóra nem megyünk, mert tele van szarral és hülye kutyákkal, itt a tömbök közrefognak egy területet itt szoktuk összeengedni a padlócirkálókat.
2.vagyok
Nekünk is Havanese-ünk van:)
Lehet,hogy érez rajta vmi szagot.
Nekünk legutóbb a talpbetétet szedte ki,biztos ellenállhatatlan volt a cipő belseje:DDD
miért szeretik a kutyák a büdöset,el nem tudom képzelni:DD
Vmi agyi játék jó ötlet :))
Kelj fel fél órával előbb és a séta után játsszatok egy nagyot! Legalább te is jobban felébredsz :D
Kötélhúzást, labdázást,pecázást (a köntöskötővel lehet), birkózást, labdát dobálj neki. Aztán ha ez megvan kapjon enni (gondolom 2 részeltben kap reggel és este..?), aludni fog, mint a tej...
És kapjon tényleg valami naaaagy rágcsát (marhalábszár, óriáscsont, stb) az sokáig leköti.
Köszi a választ utolsó! De kizárt, hogy én reggel egy perccel is korábban keljek, mint muszáj :/ Igen, rossz gazdi vagyok...
Mindenesetre úgy tűnik valamiért csak arra az egy cipőre volt rákattanva valamiért, azóta szerencsére megint normális :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!