BARF-osok! Tudnátok segíteni?
Már olvastam hogy kell neki belsőség, szín hús, csontos hús,vörös hús. De nem tudom hogy pl a farhát hova tartozik. Mik tartoznak a - szín húshoz
- csontos húshoz
- vörös húshoz ?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
E legtöbb külföldi forrás amúgy (legalábbis prey-nél) azt írja hogy egyik hús se megfelelő kizárólagos táplálásra.
Azaz minnél több fajta húst kéne variálni. Az igaz am hogy halat nem ajánlják heti kettőnél többször :)
Ha valaki tud angolul akkor ez szerintem a legjobb raw guideok között van.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
"Még a vadhús is vörös húsnak számít: őz, szarvas, vaddisznó, dámszarvas, muflon (néhol azt is ajánlják BARF-ban). De a vadhúst soha nem adjuk nyersen a kutyának, mert vadállatok esetében a féregfertőzöttség szinte alapértelmezett."
Szinte a kezdetektől nyers szarvas hússal etetek (több, mint 1 éve), előtte min. 1,5 hétig fagyasztom, a férgek így elpusztulnak. Soha nem volt még férges a kutyám és az egyik legegészségesebb hús nekik.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
én meg nem is fagyasztom :D és nekem se volt férges.
DE ugye a vadnál figyelni kell hogy ne vadhús legyen hanem szarvas vagy őz. Vadisznót nem szabad nyersen.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Belsőségnek számít: vese, máj, lép, agy,mirígyek, ikra
Húsnak számít tehát színhúsként etethető: szív, zúza, pacal, bőr, tüdő, izomszövet
Vörös hús: marha, őz, szarvas, rágcsálók húsa, kecske, birka, ló
Fehér hús: szárnyasok húsa
Csontos hús: farhát, nyak, szárny, borda, gerinc, halfej
Én marhatüdőt marhaszívet szoktam venni húsnak, hozzá kacsafarhátat, nyakat, halfejet csontosnak.Belsőségnek meg marhalépet, vesét, csirkemájat-1 éve így etetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!