Hogyan védhetem a kutyám a lábát a sótól, amivel a havat oldják? Mindenkinél probléma, hogy kimarja a mancsát?
Elárulok egy titkot. Kivételesen ne vedd kötekedésnek. Én tiszta vazelinról beszélek, nem zsíros sz@rokról. Ezek a mancsápolók csak a vásárló pénztárcáját veszik célba. Mivel zsíros, felpuhítja a mancs szarus bőrét és többet árt, mint használ. A sima vazelin (NEM víz alapú) ELVILEG nem szívódik be, így akár használhat is bármérget nem vennék rá.
Egy jó példát szoktam erre felhozni amit ált. kiröhögnek pedig érdemes rajta elgondolkodni. Aki ápolja a lábát, kenegeti, reszeli, védi az egy rakás kavicson se tud átsétálni. A falusi öregasszony (aki nem ad a modern vackokra és amúgy is mezítláb jár) az üvegszilánkon is végigsétál csupasz lábbal...
ez a cucc is vízhatlan, legalábbis a kezemről nem tudom vízzel lemosni. az öregasszonyos példában abszolút igazad van, nyáron én is ha tehetem mezítláb nyomom, ami az elején még kicsit fáj, aztán őszre a cipő lesz kényelmetlen, és mezítláb jó.
nem is kenegetem állandó jelleggel, de ezt a krémet egy kutyakozmetikus ajánlotta, aki majdnem állatorvos lett, csak elromlott egy ideg a kezében, és remegni kezdett. elvileg éppen azért ajánlotta, mert egyrész vízhatlan, másrész antiallergén, ami azért ilyen agyontenyésztett kutyáknál nem mindegy. nem tudom, hogy paraffin vagy vazelin alapú de megnézem. egyébként bevallom, itt már a fogyasztó beszél: cikinek érzem bemenni egy gyógyszertárba egy tégely vazelinért :)))) de ha ennyire győzködsz, leküzdöm, de csak ha meggyőzödtem, hogy ami otthon van az nem vazelin alapú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!