Hogyan védhetem a kutyám a lábát a sótól, amivel a havat oldják? Mindenkinél probléma, hogy kimarja a mancsát?
Már elnézést de a szánhúzó kutyák mínusz 20-30 fokban dolgoznak órákat (még sem adnak rájuk cipőt-bár mostanság már ez is kitelik sztem 1-2 idiótától). Kicsit más mint ha csóri kutya sétál naponta 1órát, negyed órás időszakokra felosztva, mert tény hogy a legtöbb lakásban tartott kutyánál ez így van sajnos. Szóval hihetetlen összehasonlítási alapot találtál. Mellesleg honnan az infó? Szánt húzatsz Alaszkában?:D
Mellékesen megjegyezném az én kutyám lába sem fáj, kicsit sem pedig naponta több órát játszik, futkározik kint... Le lehet vonni a konzekvenciát megint csak..
A hozzáállásod kritikán aluli: ha pl. te nem égsz le a napon egy hosszabb nap után, akkor levonhatjuk a konzekvenciát, h senki nem tud leégni a napon. Nagyon okos.
Az én kutyámnak a lábát nem az odafagyott hó bántja, hanem a tonnaszám kiszórt SÓ marja. Nincs rajta sérülés és nem elkényeztetett szobakutya (vizsla-kopó-husky mix). Az a baj h nálunk vannak olyan útszakaszok, ahol nincs a sózott rész mellett havas rész. Látszik rajta h nagyon fáj neki és ráállni alig bír. Ha tehetné egyik lábát se tenné le.
Ahhoz meg h tudja az ember h a szánhúzó kutyák lábára cipőt húznak nem kell alaszkai hajtónak lennie...
Nem fogok vitatkozni, párszor már megtettem, elmagyaráztam a kémiai alapjait annak, hogy a só miért nem marja ki a kutya tappancsát, blabla. Kivételes esetekben biztosan előfordul. De a napos példával élve, attól még hogy te leégsz 10perc napozástól az emberek 95%-a nem..
A szánhúzóknál meg megint szinte példa nélküli a cipő viselése. Modern hülyeség, amit 1-2 idióta bevesz.
Nem kell ahhoz sok ész hogy valaki ezt megértse. Évtizedek óta sózzák az utakat, kutyacipő meg létezik.. Mennyi ideje is? Fél évtizede? Maximum..
Az utak sózása tényleg sok szempontból rossz de hidd el egyik ok sem a kutyák tappancsa...
Aha... te biztos nagyon okos vagy, te már csak tudod. Az én kutyám kinti, ráadásul mudi, tehát nem valami öleb, mégis fáj ilyenkor a lába. Meg sok más kutyának is, ők sem elkényeztetettek.
A kérdezőnek: Nyugodtan tegyél rá cipőt. A szánhúzókutyákra sem csak egy-két hülye tesz, hanem sokan, elég sok cikket elolvastam a témában. Mellesleg ez az "egy-két hülye" ezerszer jobban ért a kutyákhoz, mint te vagy én vagy akárki.
Emberek! Fejezzük be ezt a vitát!
Amelyik kutya jól bírja ezt a zord körülményt annak szívből örülök, de amely kutyák érzékenyebbek a hidegre és más ezzel járó dologra, legyünk jó gazdik és segítsünk nekik átvészelni ez a pár hónapot, mindenki úgy cselekedjen ahogy jónak látja! Kellemes Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!