Hogyan védhetem a kutyám a lábát a sótól, amivel a
havat oldják? Mindenkinél probléma, hogy kimarja a
mancsát?
Figyelt kérdés
Aloe Verás nagyon zsíros mancsápolóval kenem, ami elvileg vízhatlanítja, de sajnos a só így is marja. 5 méter a letakarított járdán, és máris nyüszít, pedig a havat élvezné szegény, ha el bírna menni odáig. Hazaérve mosom langyos vízzel, és kenem újra, így itthon nem sánta, de az utcán nagyon rosszul van szegény. Most amíg csúszik az út, szobafogságra leszünk ítélve? Van valakinek tapasztalata kutyacipővel? elviselik a kutyusok, vagy le akarják venni? Ti hogy sétáltok ilyen időben?
Az én kutyámnak még sose voltak ilyen problémái :S Milyen kutyud van?
2009. dec. 20. 13:48
2/24 anonim válasza:
nálunk csak reggelente sózzák az utat, a hajnali sétánál okoz ez így csak problémát, enyémnek is marja a mancsát a só. de rájött, hogy ha a hóba megy, akkor ott nem fáj neki, így viszont folyton csurom hó és víz. nem tudom mit lehet tenni, én se:S
Az én kutyámnak még sosem volt ilyen problémája és mástól sem hallottam. Ez túl van dramatizálva. Vagy seb van a kutyád lábán (akkor marhatja a só, amúgy nem) vagy el van kényeztetve.
2009. dec. 20. 15:08
5/24 anonim válasza:
Persze, túl van dramatizálva... ha látnád, h a kutyám aki nyaranta simán fut mellettem erdőn mezőn 30-40 kmt bringa mellett, azt se tudja h melyik lábát ne tegye le, akkor talán nem így állnál hozzá. Ha meg a tiédről lenne szó akkor meg pláne nem.
Én Finnországban éltem egy ideig, ahol érdekes módon kultúráltan környezet és bármi károsítása nélkül meg tudták oldani a csúszásmentesítést. Nem sóval! Sózásért keményen büntettek...
Én erősen elgondolkoztam az olyan cipőn amit a huskykra adnak akik szánt húznak.
2009. dec. 20. 16:17
6/24 A kérdező kommentje:
bocs, só és tél és kutya kulcsszóra nem találtam meg. szerintem nincs túl dramatizálva, angol bulldogom van, gyakorlatilag nulla a fájdalomérzéke, bárhogy nyúzhatom nem hisztizik, még arra se volt egy szava se mikor véresre tépte a hátát egy staff, de ezt a só dolgot nem bírja. gondolj csak bele: beáll a mancsai közé a hó+jég, szétfeszíti megsérti az ujjait, aztán megy bele a só is. én sem szeretnék cipőt húzni rá, de ha jövő héten tényleg jön az ónos eső, akkor a következő két hétben épp csak pisilni tudunk kimenni. első: pesten élsz? mert vidéken nem sóznak ilyen vadul. kiírtam ugyanezt a kérdés a facebook-re, és jópár kutyás ismerősöm jelzett vissza, hogy ők is 10 métert bírnak nyüszítés nélkül sétálni. lehet, hogy idén valami durvább anyagot használnak? tavaly ennyire nem volt súlyos a helyzet, tavalyelőtt pedig egyáltalán nem tapasztaltam.
2009. dec. 20. 17:54
7/24 anonim válasza:
lehet h csak fázik a kutya talpa :D a mi kutyánk hóban megy 2 perc után már emeli a lábát h ö már nem tud járni mert lefagyott!(kis színész egyébként)
csinálhatsz te is a kutyád lábára kis műbőr darabból cipőt!csak egy kocka alakot felkötsz neki vmi kis madzaggal és meg is van oldva a só probléma!
2009. dec. 20. 18:26
8/24 anonim válasza:
Nekem is mindkettőnek ez van :( megtörölgetem a lábát és inkább a mély hóba megyünk, otthon jól megmosom őket. Énsem értem homokkal is meg lehetne csinálni, semmi környezetszennyezés nem lenne :((
2009. dec. 20. 19:53
9/24 anonim válasza:
Első válaszoló vagyok. Debrecenben lakunk és még sosem fordult elő ilyen.. Bár az én kutyum elég bamba, lehet fel sem veszi a dolgot xD
2009. dec. 20. 20:49
10/24 anonim válasza:
Én csak ajánlani tudom a cipőt! Azóta nincs problémája a kutyusomnak, nem fáj a lába, nem marja ki a só! Ha már láttatok szánhúzó kutya versenyt akkor láthattátok volna, hogy cipő van rajtuk, és ez nem divat kérdés! Minek kínozni feleslegesen a kutyát, pláne ha tudjátok mitől fáj a lába? Vegyetek cipőt mihamarabb, hogy a kutyusoknak élvezetes legyen a hó! Üdv mindenkinek!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!