Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyire fáj a kutyusoknak a...

Mennyire fáj a kutyusoknak a chip beadása?

Figyelt kérdés
én jövő héten viszem a kiskutyámat dokihoz de nagyon bevagyok parázva annyi rosszat hallottam már
2014. ápr. 8. 22:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

chipezésről rosszat?

Talán egy msp-re felsír a kutya, és ennyi.

2 perccel a chipezés után már rég elfogja felejteni..

Ne aggódj,meg ne parázz,mert az átragad a kutyára is,és akkor ő is stresszes lesz.

Ne félj, legjobb tudomásom szerint,eddig még egy kutya se hat bele a chipezésbe.

2014. ápr. 8. 22:43
 2/14 anonim ***** válasza:
48%
Egyeltalán nem fáj egy kicsit sem nekik.
2014. ápr. 8. 22:46
 3/14 A kérdező kommentje:
én azt hallottam, hogy elég vastag tűvel adják be nekik és elég lassan és nagyon fáj nekik és zaklatottak lesznek, meg, hogy előtte egy fél nap ne adjak kaját a kutyusnak mert odakakilhat a rendelőbe és vérezhet is a chip-oltás helye. kicsit be vagyok parázva
2014. ápr. 8. 22:53
 4/14 anonim ***** válasza:
48%
Én ott voltam amikor kapta az akkor még kiskutyánk. Kb. 5 másodperc volt az egész és meg sem érezte. Nem volt vastag a tű sem. Evett is előtte.
2014. ápr. 8. 22:56
 5/14 Hovarju ***** válasza:
100%

Az én kutyám 10 hetes korában kapta meg a chipet. Kicsit felnyűszített, amikor megkapta, egy kicsit vérzett is a helye, de pár perc múlva már semmi baja sem volt. Azóta már eltelt több, mint 4 év. A chip még mindig ugyanott van, ahova kapta.

Ne aggódj, nem lesz baja.

2014. ápr. 8. 22:57
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem shar pei kutyám van, lehet hogy azért mert állati magas a fájdalomküszöbe de konkrétan meg sem rezzent, nemhogy felnyüszített volna. Kapott enni-inni is előtte, nem volt semmi tilalom. Nem is vérzett. Lehet csak nekünk zajlott ennyire zökkenőmentesen, mondjuk neki könykig túrhat a doki a torkában még a varratszedésen is csak a "biztonság kedvéért" fogtam le. Szerintem nem lesz semmi para, ez teljesen rutin dolog, és MINDEN kutya kap chipet, egyik sem halt még bele. :)
2014. ápr. 8. 23:24
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Pár másodperces művelet, és kevésbé fáj, mint egy antibiotikumos injekció mondjuk. A kutyánk kb. annyira reagált a chipbeadásra, mint az éves oltásra. Picit rossz néven vette (értsd: felemelte a szemöldökét :D ), aztán már csóválta a farkát tovább és boldog volt, mint rendesen.
2014. ápr. 8. 23:36
 8/14 anonim ***** válasza:
63%

Ugyanolyan, mint egy oltás. A 4 kilós kutyám meg se nyikkant, amikor kapta.

Aki szerint ez fájdalmas, annak hisztis a kutyája, ennyi.

2014. ápr. 9. 09:10
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Az én kutyám, miután megkapta a chipet elkezdte nyalogatni a doki lábát,majd képen nyalta :)

Szerinte megfogadta,hogy bosszúból halálra nyalja :D

De kitartó, ha ezt az elvet követi, mert imádja a dokinkat, ha meglátja, már mászik a nyakába. Pedig műtötte is már ez a doki, de ez a kutyámat mit sem zavarja,ha esélyt lát néhány lopott puszira :)

Sőt,az én kutyám annyira defektes,hogy ha szurira megyünk, míg más kutya foggal körömmel küzd,hogy ne kelljen bemennie a rendelőbe,addig az enyémet rövid pórázon kell tartani, mert ha nyílik a rendelő ajtó, akkor ő rögtön menne be.

Ebből kiindulva nem tartom valószínűnek,hogy olyan maradandó károsodást okozott volna neki a chip beadás.

2014. ápr. 9. 09:25
 10/14 anonim ***** válasza:

Itt van egy video a chipbeadásról. Ennyi. Adhatsz neki enni is, nem lesz semmi baja!

https://www.youtube.com/watch?v=ejbRbjosXRk

2014. ápr. 9. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!