Mit tegyek ha a kutyám füle tényleg brutálisan össze van csomósodva és bele van ragadva a sár?
Figyelt kérdés
Ugye a kutyusom cocker spániel. Vége volt a nyárnak már jöttek a hidegek és az eső.Akkor lett sáros akkor nem tudtam megfürdetni mert én csak kint szoktam a kád nuku. Utána jött a tél még nagyobb latyak még jobban csomósodott.Most hogy nyár van gondoltam megpróbálom ki ásztatni de nem sok esélyt látok rá. Vigyem kutyakozmetikushoz? Ha igen akkor ő meg tudná csinálni? És kb mennyibe kerülne???2014. ápr. 7. 20:16
11/15 anonim válasza:
hát én fognám, bedugnám a fülét vattapamaccsal (hogy ne menjen bele víz semmiképp) és biza beáztatnám kutyasamponos vízbe a fülét...ez lenne az első. ha még mindig nem megy, akkor vinném kozmetikushoz.
12/15 anonim válasza:
Az addig oké, h nyáron Te fürdeted, de a spániel alapból olyan fajta, amit vinni kell(ene) a kozmetikushoz bizonyos időközönként. Nem értem, miért is nem vitted eddig is, legalább ilyenkor, télen, amikor Te nem tudod megoldani a fürdetését.
13/15 anonim válasza:
Azért azt ugye tudod, hogy a spániel füle nagyon kényes terület? Mivel lóg és nem szellőzik ezáltal könnyen belemegy bármi, nehezen tisztul magától.
Mielőtt nekiállsz buherálni, vidd el egy kozmetikushoz, tegye rendbe és kérd meg, hogy mutassa meg mi az a minimális feladat amit mindig te magad is el tudsz végezni rajta.
Azért csöndben imádkozz, hogy ne legyen fülgyulladása, vagy netán egyéb, idegen test a fülében.
14/15 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Már fogjuk hordani. Egyébként szentem nem baj ha kint van a kutya.Sőt jobb is mert elég sok mozgásra van szüksége. Kint pedig ki tudja élni magát.
2014. ápr. 18. 19:11
15/15 anonim válasza:
Az biztos, hogy kint ki tudja élni magát. Főleg, ha nem foglalkozik vele a gazdája. Elég szomorú dolog, ha egy spánielnek az udvar az élettere. Holott vadászkutya és, mint ilyen , szoros emberi kapcsolatra van szüksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!