Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek ha a kutyám füle...

Mit tegyek ha a kutyám füle tényleg brutálisan össze van csomósodva és bele van ragadva a sár?

Figyelt kérdés
Ugye a kutyusom cocker spániel. Vége volt a nyárnak már jöttek a hidegek és az eső.Akkor lett sáros akkor nem tudtam megfürdetni mert én csak kint szoktam a kád nuku. Utána jött a tél még nagyobb latyak még jobban csomósodott.Most hogy nyár van gondoltam megpróbálom ki ásztatni de nem sok esélyt látok rá. Vigyem kutyakozmetikushoz? Ha igen akkor ő meg tudná csinálni? És kb mennyibe kerülne???

2014. ápr. 7. 20:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Vidd kozmetikushoz, majd szépen letolja nyírógéppel, máshogy nemigen fogod tudni helyrehozni.
2014. ápr. 7. 20:21
 2/15 anonim válasza:
Az a kozmetikustol függ, h mennyiért dolgozik... de sztem nem olyan drága. Hívd fel a kozmetikát és kérdezd meg bártan :)
2014. ápr. 7. 20:28
 3/15 anonim ***** válasza:
Most vidd kozmetikushoz, legközelebb pedig vegyél már egy nagyobb lavórt és ne hagyd, hogy ennyire elfajuljon a dolog.
2014. ápr. 7. 20:29
 4/15 anonim ***** válasza:
Vidd kozmetikushoz. Ő megoldja. Nem kellett volna szegény kutyut így elhanyagolni.
2014. ápr. 7. 20:33
 5/15 A kérdező kommentje:
Én rendszeresen fürdetem nyáron mert bent nem szeretem úgy a szüleim se engedik télen pedig nem szabad mert megfázik.És az a baj hogy kennelben van és ott van egy másik kutyám is és kijárták a füvet azóta ha egy pici eső esik.Puff.De most már elviszem kozmetikába és kint lesz az udvaron ami jó füves
2014. ápr. 7. 20:35
 6/15 anonim ***** válasza:
A kozmetikusok télen is dolgoznak. Ennyire nem szabad a tél miatt elhanyagolni egy kutyát. Vetesd rövidebbre a szőrt a fülénél. Vagy nylon harisnyával, vagy a rugalmas kötözővel fogd fel a fejére.
2014. ápr. 7. 21:01
 7/15 anonim ***** válasza:
Nővéremnek van cocker spánielje. Évente legalább 2x de van hogy többször is van nyírva!Kozmetikus meg tudja csinálni nálunk olyan 3-4 ezer forintot kérnek érte!
2014. ápr. 7. 21:04
 8/15 anonim ***** válasza:
Veszel egy lavort, télen abban fürdeted bent, és bezárod egy könnyen tisztítható szobába (pl. fürdőszoba), törölközővel/ronggyal áttörlöd, esetleg hajszárítóval szárítod és megvárod míg megszárad. De igazából a rendszeres fésülés is elég lenne...
2014. ápr. 7. 21:29
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy szentségtörő leszek, és belvárosi pesti paraszt, de én cocker spánielt eddig csak lakásban tartva láttam.
2014. ápr. 7. 21:41
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
A sár miatt nem is kellett volna megfürdetned, mert az nemigen segít a gubancos szőrön, vizesen pedig nem jó ötlet bontani. Ha kefével átésülted volna, a szőre sem csomósodott volna be, meg a sár is kipergett volna belőle.
2014. ápr. 7. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!