Hogy szoktassam le arról, hogy minden kutyához odarohanjon barátkozni?
Szerintem teljesen normális kutyád van, illetve sikerült helyreállítani a lelki rendjét.
Az én kutyám is ilyen,hogy odamegy más kutyához egy szimatra, majd jön is vissza. Ha jelez neki a másik eb "hárít" , érti, szóval nem zaklat senkit. Én nem tartom ezt olyan dolognak, amiről le kéne szoktatni, természetes kíváncsiság. --- amennyiben nem azért megy hogy arcoskodjon, vagy dominálni akarná a másikat, akkor rendben van.
"Nagyon sokszor kapott már az arcába kapást kistestű kutyáktól, ezekre sosem reagál, úgy van vele hogy oké akkor hagyjuk és otthagyja őket, én meg hallgathatom az üvöltözést a másik gazdától de persze jogos, mivel az enyémen nincs póráz azok meg megbolondulnak a flexivégen." --- szerintem pedig nem jogos. Legalábbis amennyire megismertem a kutyákat, jó szocializációval, megfelelő odafigyeléssel egy kutya sem pörög a flexi végén acsarkodva egy egyszerű szimatolástól. Ez az egyik legalapvetőbb dolog kutyáknál, hogy megszagolják egymást...azon kutya gazdája, amelyiknek ez nem megy, az inkább ne az üvöltözéssel legyen elfoglalva.
Olyan pedig nálunk is volt, hogy antiszoc kutya "rákapott" míg én hiába hívtam vissza. Pár ilyen alkalom után, már hallgatott rám.
Szóval ami engem illet, mióta nem akarom visszahívni minden kutyától, csak azoktók akiken látom, hogy nem jól szocializáltak, azóta hallgat rám, mintha érezné, hogy nem véletlen hívom vissza adott esetben. Nálunk ez így alakult ki. Szubjektíve.
Amúgy a gyakorlatban: sok türelem, és gyakorlás. Tanítsd meg neki a "marad" szót, eleinte póráz segítségével, majd idővel anélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!