Szerintetek folytassam a kutyámmal a gyakorlásokat?
11/20 A kérdező kommentje:
Első vagyok, azért ne csináld mert könnyen kikopik a csípője akár futás akár ugrás és később csak feküdni fog mert fájni fog neki. Fűben csináld. Amúgy írhatok privit? nagyon érdekelne egy pár trükk most kezdtem én is a 4 hós szukámmal gyakorolni.
2014. ápr. 5. 17:01
Húzáshoz vegyetek inkább hámot, meg tényleg ne betonon fusson meg ugráljon, mert rámennek az ízületei.
Az alatt meg nem tudom, mit értesz, hogy érdemes-e vele dolgozni, nyilván érdemes, mert ő is élvezi, te is élvezed, akkor meg hajrá. Csak az egészségére tényleg figyelj, mert az agyatlan sportolásnak kemény a böjtje.
2014. ápr. 5. 17:12
A marmagasságánál nagyobb akadályokat nagyon ritkán és kevés alkalommal ugrasd meg vele :)
Nagyon ügyes, persze, hogy folytasd a gyakorlásokat, tanítsd sok trükkre :)
Egyébként azt én sem értem, hogy pl. Cesar Milan is görkorizik a falkával, meg bringázik...betonon!!!!!! Rohadtul nem jó a kutyáknak :( Bár korizni fűben nehéz lehet :D
2014. ápr. 7. 14:01
15/20 A kérdező kommentje:
:/ hát van hámja is csak nem szereti hátra csapja a füleit és totyog :D
nem kéne ilyen magast ugrania. egyrészt otthon minek, másrészt ha nagyon akarod, akkor is csak fokozatosan emeld a magasságot és ennél magasabbat semmiképp. betonon meg a legjobb lenne, ha egyáltalán nem ugrálna...
2014. ápr. 7. 14:34
17/20 A kérdező kommentje:
Írtam , hogy hetente emelek ha már az eloző akadályt megy neki ! Agilityre gyakorolunk , ès már fuvon gyakorolunk !
De minek emelsz? Nem kell magasat ugrania, agility versenyen sem kell, éppen azért, mert káros az egészségére. Nézd meg, hogy az ő marmagasságának hány cm-s akadály való, és akkorát ugrass vele, ne nagyobbat. Nem hülyeségből találták ki azokat a szabályokat.
2014. ápr. 7. 19:11
milyen magas? nekem mininek tűnik, akkor meg asszem 30 cm-t ugrik, vagy a körül (nem minim van bocsánat, de nem tudom pontosan), nem kell annál magasabb, edzésen meg pláne. nálunk van maxi kutya, aki edzésen csak midit ugrik, mert minek terhelni? nyilván néha gyakorolnak maxin is, mert azért ott már van különbség, mininél nem hiszem...
2014. ápr. 8. 12:59
hetente emelés meg baromi sok, hacsak nem 1 centinként emelsz... az én kutyámnak vagy fél év múlva raktuk fel miniről midire. maxit még mindig nem ugrik, mert nincs értelme.
2014. ápr. 8. 13:00
Kapcsolódó kérdések: