Valóban jobb a kutyának szabadon?
Most találtam: [link]
A lényeg: valaki megvett 3 szigetet, bárki leadhatja a kutyáját, aki innentől szabadon él. A 3 szigeten három méretkategória szerint vannak elosztva a kutyák, kicsi, közepes és nagytestűek külön szigetet kaptak. A kutyák maguknak vadásznak, teljesen emberi felügyelet nélkül vannak, de azt szakemberek figyelik, hogy mindig legyen elég zsákmányállat. Az ötletgazda szerint ez az ideális élet a kutyának. Mit gondoltok? Én soha nem tudnám ideküldeni a kutyámat, nem is szándékozom, de vajon nem csak a saját önzésem mondatja ezt velem?
Ez hülyeség, nem véletlenül képezni kell túlélésre az emberrel együtt nevelkedett vadállatokat is. Egy gepárdot sem löknek ki a szavannába, miután ember nevelte fel, hónapokig tanítják vadászni, felismerni az ellenséget, és még gyorsan futni is. Akkor most egy kutya mihez kezdjen, amit már több, mint 10000 éve háziasítottak, és arra szelektálták, hogy az emberi társaságot kedvelje?
Szerintem ez állatkínzás, és elmondom az én elméletem szerinti scenáriót: A kutyák kétségbe esve, hogy nincs ember, és így nincs meg a génjeikbe már beleivódótt alfa, saját maguk közt próbálnák kialakítani a rangsort, ami vérengzéssel járna, és mivel több, mint valószínű, hogy embertársaság mellett sosem volt szükségük dominancia-harcokra, ezért nem ismervén a szabályokat élet-halál harcot vívnának. Hány falka lenne egy szigeten? Nekem azt ne mondják, hogy az egy szigeten élő 300 kutya mind egy falkába tartozna. Sőt, túlontúl sok kicsi, pár fős falka lenne, így viszont nem tudják megvédeni egymást, nem tudnak vadászni, folyamatosan harc lenne a szaporodás miatt, a szigeten a fauna minden tagja kinyiffanna valami betegség, beltenyészet, vagy a falkaháborúk során. És igen, a kóborkutya-falkák kivételek, de én most olyan kutyákra gondoltam, akiknek egyik nap a gazdájuk megkattan, és a fotelből kilöki az ebet az óceán közepére egy kis vulkáni szigetre. Azt nem értem, hogy az ember már régóta belepiszkál a természetbe, oké, de amit egyszer megváltoztattunk, az már sosem lesz olyan, mint volt, akkor meg miért kínozzuk azzal, hogy a kutyák esetében mondjuk 10000 évvel ezelőti körülmények közé taszítjük őket? Ha valakinek van egy csöppnyi felelősség tudata, az ilyenekkel nem játszadozik. Egy farkas tud vadászni. De a több mint háromszáz kutyafajtából hány tud? Hát szerintem a két kezemen össze tudom számolni, azt meg ők sem gondolhatják komolyan, hogy majd a vadászni tudó pár darab kutya a szigeten pusztán szánalomból etetni fog minden mást.
Ez egy hoax. :D Magyarul kamu az egész, szóval nem kell infarktust kapni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!