Szeretnék egy kutyát de a szüleim nem engedik! Mit tegyek?
,,Azért mert amikor elutazunk akkor nem tudnánk sehova sem rakni''
Meg apukám nem annyira szereti őket. De anyukám mega a testvérem igen meg en is nagyon!!
Hát ha tényleg ennyire sokat utaztok az valóban nem jó. Szerintem az átlagnál is nehezebben lehetne felnevelni egy kölyökkutyát, ha közben még az állandó utazás leszervezésével kell foglalkoznia a családnak.
Majd lesz kutyád ha elköltözöl.
Nem akarlak elkeseríteni, de ha sokat utaztok, problémás a kutya. Kevés a kutyabarát szálláshely, ha programot csináltok, nem vihetitek be a múzeumba, városnézés során nem viheted be a templomokba stb. Nekünk több mint 30 éve van kutyánk, ha elutazunk, nagyon ritkán bízzuk másra. De a programok körül mindig gond van. Ezért talán kicsit megértem a szüleidet, hogy nem akarják megengedni. Azzal együtt próbálkozz kitartóan. Először próbáld kipuhatolni, milyen kutyafajta tetszik nekik. Úton-útfélen dicsérd a kutyákat, hiszen majd mindegyiknek van olyan jó tulajdonsága, amit még a legádázabb kutyaellenes ember is észrevesz. Ha azt látják, hogy nagyon érdeklődsz a kutya iránt és tudsz vele bánni, talán engedékenyek lesznek. Ha sokat utaztok, mindenképpen kis termetű kutyát javasolnék, lehetőleg olyan, amelyik nem csahol éjjel-nappal, mert egy szállodában pl. az nagyon kellemetlen. Fajtát nem írok, mert az egyéni ízlés kérdése. Nézz át kutyafajtákat ismertető könyveket, ismerd meg a jó és rossz tulajdonságaikat és azok alapján dönts.
Sok szerencsét az ősök meggyőzéséhez!
Ne bízd senkire, az a legrosszabb. Ha kutyád van, azért van, mert te választottad, te döntöttél mellette, a te felelősséged, nem másé. Nem egy telefon, ami mindenkinél egyformán ugyanazt csinálja.
Mellesleg az átlag nagyszülő nem úgy fog neked állatot tartani, ahogy te azt gondolod. Az én kutyám 1 hetet töltött egyszer nyáron a nagyszüleimnél, mert muszáj volt... Mire hazahoztam, kunyizott az asztalnál, földről evett fel mindent és nem ment a pórázfegyelem sem. Emellett olyan hasmenése volt a pörköltszaftos szárazkenyeres noname kutyakajától, miután 2 nap alatt megetették vele a kizacskózott, porciózott tápmennyiséget, hogy öröm volt takarítani.
Barátnőkre bízni meg azért nem kifizetődő, hacsak nem komoly kutyás, mert ugyan ez lesz, valamint a szokásokat, mindennapos kis apróságokat, az egyénfüggő apró kis visszacsatolásokat nem vagy nem úgy kapja meg, más a napi ritmus így a kutya összezavarodhat és mint mindig, a rossz példa ragadós!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!