Mi a véleményed a Lidl-ben kapható Orlando tápról?
Én egyszer vettem,de a kutyáim(5 van) nem ették..A 4.napon adtam nekik mást,azt hittem csak fáj a hasuk vagy nem esznek,csoda azt megették.Aztán kidobtam..Hazugság amit ráírnak(szerintem).
üdv.
Amit ilyen helyen áulnak,eleve nem kell megvenni.
Ha bármilyen származék,melléktermék van benne,nem jó a táp.
"Amit ilyen helyen árulnak,eleve nem kell megvenni. "
Sznobság, sznobság és sznobság..
A kutya nem szereti szöveg... Ez a legjobb. Nem a kutya ízlelőbimbóinak kell szeretnie. Hanem a sejtjeinek.. Az hogy a kutya nem eszik meg egy tápot nem mond el róla semmit.
Egyébként ami azt illeti ugyan úgy szar, mint az összes többi táp beleértve a szuperprémiumokat is. Lusta embereknek való. De ha már valaki táppal etet akkor nyugodtan megveheti,a zacskón lévő értékeket ellenőrzik.
"26% hús van bent. De ez nem igaz, mert 1. helyen vmi gabona áll"
Nem értem az ok-okozati összefüggést. A 26% hús a felét sem teszi ki a táp összetevőinek, hogy állhatna az első helyen??? Az első helyre azt kötelesek írni amiből a legtöbbet tartalmaz a táp, vagy is a gabonát.
Összefoglalva: Tápok közül középkategóriás, az árát minden képen megéri. Ha az összes közepes összegből etethető kajáknál nézzük az arányt (beleértve a házilag főzött kajákat), hát a ráta alján áll (az összes többi táppal)...
Nem sznobság.Amit ilyen helyen,ennyi pénzért árulnak,az nem lehet jó minőségű,lévén hogy az összetevők többe kerülnének.
Én nagyon a tápok ellen voltam,az előző kutyáim nem nagyon ették,el sem tudtam képzelni,hogy egy kutya táplálását csak száraz tápra alapozzak.Jóval több,mint 10 évig élt mindkettő.
A mostani kutyám míg nem tápot kapott,csúnya volt a szőre és több székletet ürített,mint a megevett táplálék mennyisége.
Sok rábeszélésre megpróbáltam szuperprémium táppal etetni.Láss csodát,szép a szőre és az emésztése is rendbejött.Ennyit a sznobságról és lustaságról.A tápot azok szidják,akiknek nincs pénzük megvenni a jó minőséget ,vagy sajnálják rá a pénzt.
Nekem lenne időm főzni a kutyának,heti 1-2 alkalommal kap is főtt ételt,de csak fanyalog rajta+mint előzőleg írtam,nem is tenne neki jót folyamatosan.
Minimálbérből élek,de mégis megveszem a jó tápot.Kiszámoltuk,hogy a napi etetési költség olcsóbb(!!!)mint a házi koszt(nem maradékra,hanem külön a kutyának főzöttre gondolok) vagy olcsóbb konzerv.
Hozzátenném,hogy állattenyésztő a szakmám és sok évig tanultam takarmányozástant,így van némi fogalmam erről a dologról.
Susát fognak kapni. És igen, most Tescosat, de szerencsére már elfogyott. Egyáltalán nem volt pénzem, ezért kaptak ilyet. Szerencsére semmi bajuk nem volt vele, de napi fél kiló kellett belőle.
A Susa Krak az jó?
Az Orlando hullára ugyan az, mint a Susa, Dado és társai. Csak olcsóbb.
Utolsó válaszolónak: Nem lehet törvényszerűséget felállítani ár alapján, nem mindenki követi a megszokott marketingstratégiát. Ilyen erővel akkor mondhatnánk hogy az Acana hazugság mert nem lehet olcsóbb de jobb a RC-nál vagy társainál. Nemde?:)
A másik meg hogy a tápokat nem (csak) az szidja akinek nincs pénze megvenni, nekem lenne még sem teszem mert egyik sem vált be igazán (Belcando, Acana, RC). Meg van időm főzőcskézni, mint a tenger.. Lássuk be, azért még is csak így tudja az ember ellenőrizni mit kap a kutyája és közelebb is hoz minket, hogy ez által is többet foglalkozok vele.
Ezzel nem azt mondom hogy neked nincs igazad, a szuperprémium tápok jók is, hasznosak is. Csak nem mindenkinek. Én meg biológia hallgató vagyok és egészségügyibe jártam. Szóval mikor kutyát vettem jóval könnyebben ragadtak rám a fajspecifikus ismeretek mert volt mire alapozni. Sokkal egyszerűbb (és ezáltal olcsóbb) összeállítanom egy olyan menüt ami minden szükségeset tartalmaz a kutyám számára:)
Ezért nekem édesmind1 milyen táp van itthon (határokon belül természetesen), úgy is csak hetente 1X-2X kap a kutyám. Mikor valami közbe jön és nem tudok főzni.
1X vettünk Orlandót, nemvolt vele bajom, íze (természetesen megkóstoltam) állaga olyan volt, mint a többi középkategóriás tápnak. Színezéket nemtartalmaz. A kutyám meg ette, nem szívesen (ahogy a többi tápot sem) de azért betermelte amit elé tettem.
Remélem segítettem a kérdezőnek. Amúgy mennyibe fáj az a Suse Krok? Kíváncsiságból..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!