Border Colliesok! Van köztetek olyan ahol gyerek/gyerekek vannak együtt ezzel a fajtával?
Kutya projekt előtt állunk,és igaz nem aktívan sportoló család vagyunk,hanem egyszerűen szeretünk kirándulni és a szabadban tartózkodni télen-nyáron.A fajta intelligenciája és külleme is tetszik BC vásárlásán,örökbefogadásán gondolkodunk.
De egy dologban nem vagyunk biztosak. Van egy 3 éves fiúnk aki már önálló akarattal rendelkezik és van,hogy külön vonul játszani,tv-t nézni.Nem minden percét tudom szemmel követni,mert hát a háztartást is vezetni kell.Mi van,ha ez a fajta egyedül marad a gyerekkel? Tudom,nem szabad fél másodpercre sem egyedül hagyni egy gyereket a kutyával,de nem ülhetek mellettük árgus szemekkel folyamatosan.Természetesen lakásban lenne velünk,szocializáció meglenne és a normális nevelés is..de mivel elég sűrűn hall az ember kutya támadásról,ettől tartok valamennyire,még ha a BC nem agresszív fajta is. Akinek van gyermeke,érti a félelmem/kérdésem!
ne legyen border collie!!!!
nekem is van NEM MUNKAMÁNIÁS de min. 2 óra intenzív mozgást igényel !
inkább vizsla legyen ;)
3aska: Mert a vizslának aztán kevesebb kell mint 2 óra...jah 1 óra 58 perc - okos :oP
Nyugodtan lehet borderetek HA tényleg hajlandóak vagytok vele foglalkozni napi szinten. Olyan mintha lenne még egy gyereketek. Jah és ezt úgy 10-15 évig..
szia!
Gyereket soha ne hagyj egyedül kutyával! Nekem nagyon jól szocializált a kutyám, de soha nem hagyjuk egyedül a keresztfiamat vele!
Olyan fajtát válassz, amelyiket meg tudsz nevelni. Ez a legfontosabb!
"A fajta intelligenciája és külleme is tetszik BC vásárlásán.."
na, már rosszul kezdődik....
bordert ne azért válassz, mert jajjdeokosjajjdecuki. nem lesz magától okos, ahhoz baromi sok foglalkozás kell. ez a gyerek mellett menni fog? nem hiszem. nem azzal lenne a baj, hogy bántaná a gyereket, hanem a házat szedné szét, mert nem foglalkoztatok vele eleget.
ezt meg csak mert ez a kedvenc témám: NEM küllem alapján választunk kutyát. az első és legfontosabb a belső tulajdonságok. iszonyatosan tetszenek pl. a csehszlovák farkasok, a szívem megszakad, de akkor sem lesz nekem a büdös életben, mert nem nekem valóak. remélem érted, ezzel mire célzok?
sok sikert, remélem találtok magatoknak egy helyes, kedves kutyust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!