Rossz társaságba "keveredett" a kutyám. Mit tehetek?
Figyelt kérdés
10 hónapos kan vizslám nagy barátja egy hasonló korú boxer fiúnak (közelben lakik, sokat játszottak együtt). A boxer az utóbbi időben elég gyakran kezdeményez verekedést. A vizslám "nagy tesónak" tekinti a boxert és megy utána. Szerencsére ő nem agresszív, csak ugatja a másikat. Ilyenkor behívom, kiveszem a szituból, de attól tartok ez nem elég. Valahogy le akarom választani a kutyám az agresszorról, ne tekintse "nagy tesónak". Mit lehet tenni?2014. márc. 26. 15:44
21/23 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Beszéltem több kutyással a környéken, szinte kivétel nélkül volt már problémájuk a boxerrel, így lassan a közhangulat ellenük fordul, ami remélem felnyitja gazdi szemét és kezd valamit a kutyával. Szegény kutyát sajnálom, mert egy nagy mamlasz kamasz, alapból jóindulatú boxerbohóc, csak ugye a következetlen engedékenység a gazdi részéről bizonytalanná és lassan agresszívvé teszi. Rossz látni, hogy megy "tönkre" egy kutya ha nem jó kezekbe van. A hölgy sajnos nagy boxer szakértőnek hiszi magát (4.boxere)és nem hallgat senkire...Én a saját kutyámat igazítgatom, a másikét sajnos nem tudom max amíg úgy látom helyesnek nem találkozunk velük. Ha futtatóba összefutunk majd elterelem a kutyám figyelmét a boxerről. Van ott sok másik kutya.
2014. márc. 27. 09:58
22/23 sippara válasza:
Ha meg úgyis mindenkinek szúrja a szemét a nőci, és más kutyákra megy rá, egyszer-kétszer szépen helyre kell tenni a kutyát helyette, onnantól kezdve vagy elkezdi nevelni, vagy kiesik a társaságból - szintén boxerrel nekünk így sikerült megoldani a problémát, azóta kerülnek minket.
23/23 A kérdező kommentje:
sippara, igen ezen én is gondolkodtam. Csak egy 30kg-os neveletlen boxerrel az ember nem szívesen packázik. De lehet majd egyszerre mindenki rászól a kutyára, akkor a néni is észbe kap.
2014. márc. 27. 15:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!