Rossz társaságba "keveredett" a kutyám. Mit tehetek?
#15 az enyém nem acsarkodik csak ugatja az acsarkodókat. Ezzel persze gerjeszti jobban a feszültséget. Sosem bírta az ilyen szitukat, régen kikerülte, most meg ugatja.De tiltani fogom neki keményen. Menjen odébb foglalja el magát mással, ne avatkozzon bele mások dolgaiba.
zsuzsabazsa, igazad van, az lenne a legjobb ha kizárnánk a boxergazdit kutyástúl. Párom azt mondja beszél a hölgy fejével. Ő a megmondós a csapatban, bár most én is eléggé felszívtam magam. Ugyanis azt mondja a boxergazdi, hogy az én kutyám hergeli a többit és azok az ő boxerén verik el a port, szegény kutyája már csupa seb, mert minden kutya őt tépi. (Egy staff szuka kicsit adott neki, miután folyamatosan rámászott) Kész szappanopera:)
" Konkrétan leszidni nem szidom, csak magamhoz hívom és elviszem"
Ez baj. Konkrétan leszidni kéne, nem csak tiltogatni, mert abból nem tanul. Úgy szidd le, hogy többet eszébe se jusson. Nem kerülheted el mindig a kényes szitukat, tudatosítani kell a kutyában, hogy mindegy, mit csinál a többi, akkor is vannak szabályok.
Elég durva. Felénk is van nagyobb kutyás társaság, és ők pl "kinézték" maguk közül azt az ebet, és a gazdáját, akik így elkanászodtak. Egy doberman, és egy vizsla lett "számkivetett" miután többször kezdtek verekedést, de ott a csoport úgy vélte, hogy ez nem fér bele... és igazuk van.
Ami engem illet, én igenis kerülném ezt az illetőt, és ha "vadászna" is rám, megmondanám, hogy ne haragudjon, személy szerint semmi bajom nincs velük, de én nem tolerálom az agresszió semmilyen formáját.
Ez a rád vadászás is kényelmes neki, mert így nem kell komolyabban foglalkoznia ezzel a problémával. Így kb csak az lesz hogy az ő kutyája egyre durvul, és talán a tied is. Szóval, szerintem ne aszisztálj ahhoz, hogy az ő kutyája miatt az egész társaság kellemetlenül érezze magát.
Ahogy a kutyád összebarátkozott vele, majd összebarátkozik mással is... én erre koncentrálnék inkább, nem arra, hogy hogyan finomkodjak ezzel az illetővel.
Én teljesen át tudom érezni a problémádat.
Az első kutyámnak kis korában találtunk egy havert akivel nagyon jókat játszottak. Aztán a haver egyre problémásabb lett, a végén már csak velünk tudott játszani. A gazdája mindennap felhívott és már előre mondta, hogy na holnap akkor megint. Ha velük voltunk el voltunk vágva a többi kutyától, mert az övéhez már nem lehetett odaengedni másik kutyát és az enyém is amikor elkezdett kamaszodni egyre több rossz szokását vette át.
Aztán egy alkalommal nagyon elegem lett és mondtam neki, hogy egy darabig pihentessük a közös találkozókat, mert a kutyámra nagyon rossz hatással van az övé. Nem akartam megbántani, de ő meg kiröhögött, hogy nem is miattuk van és velük amúgy sincs baj. Hát oké. Amikor így reagált akkor már biztosan tudtam, hogy jól döntöttem kár volt sajnálni, hogy megfogom bántani. Azóta már kb megszámlálhatatlan kutya haverunk van, több nagy társaságot is találtunk ahová bármikor nyugodtan mehetünk és a kutyámnál nyomtalanul eltűntek a viselkedési problémák, ők meg egyes egyedül vannak azóta is. Nagyon ritkán még találkozunk, mert velünk még mindig jól kijön a kutyája, de nagyon örülök, hogy akkor összeszedtem magam és elmondtam neki amit gondolok.
Nekünk ugye annyiból más, hogy nem egy egész társaságot kellett otthagynom, hanem pont fordítva, kinyílt előttünk a világ, de ha nagyvárosban laksz akkor biztos, hogy nálatok is van több összejáró társaság. Menjetek másfelé sétálni, beszélj más kutyásokkal akikkel összefutsz séta közben. Vagy ha nagyon ragaszkodsz a mostani társasághoz akkor beszélj a többiekkel, hogy közösen mondjátok el a gazdának, hogy vagy megneveli a kutyáját vagy ha nem akarja akkor ne járjon közétek mert mindenkinek zavaró már így vagy úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!