Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rossz társaságba "keveredett"...

Rossz társaságba "keveredett" a kutyám. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
10 hónapos kan vizslám nagy barátja egy hasonló korú boxer fiúnak (közelben lakik, sokat játszottak együtt). A boxer az utóbbi időben elég gyakran kezdeményez verekedést. A vizslám "nagy tesónak" tekinti a boxert és megy utána. Szerencsére ő nem agresszív, csak ugatja a másikat. Ilyenkor behívom, kiveszem a szituból, de attól tartok ez nem elég. Valahogy le akarom választani a kutyám az agresszorról, ne tekintse "nagy tesónak". Mit lehet tenni?

2014. márc. 26. 15:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha már elkerülni nem tudod őket, tekints erre a szituációra úgy, mint egy lehetőségre, hogy megtanuld a kutyádat tiltani, illetve hogy megtanítsd arra, hogy rád figyeljen, te legyél neki a tájékozódási pont, ne a többi kutya.
2014. márc. 26. 16:32
 12/23 A kérdező kommentje:
#9 Olvasom a válaszokat, de a bevezetőben is írtam, hogy behívom, kiszedem a kutyám a szituból. Nem engedem neki ezt a viselkedést. Konkrétan leszidni nem szidom, csak magamhoz hívom és elviszem. Játék közben is szokott ugatni, így nehéz megmondani mikor csap át a játék heccelésbe. Főleg a két acsarkodó kutyából veszem le, hogy ez már nem játék. De ezentúl ilyenkor le is szidom és kihívom. Hátha úgy jobban megérti, hogy nem szabad. Csak nem vagyok biztos benne, hogy ezt a játék részének veszi-e vagy sem. Vajon az jó, ha nem engedem a boxerrel barátkozni? Konkrétan nem engedem hogy odamenjen hozzá, játszon vele? Akkor felfogja, hogy a boxer "nem kívánatos" a falkánkba? Kisebb kutyáktól el szoktam hívni, mert elég hebrencs. Ez nem gond neki. Odaköszön aztán megy a dolgára.
2014. márc. 26. 16:33
 13/23 anonim ***** válasza:
Nem értem, hogy miért jó neked ez az állandó konfliktus a kutyáddal, hogy szándékosan viszed olyan szituációba ahol tiltani kényszerülsz? Mert ha egyszer le tudnád rendezni vele az egészet úgy, hogy többet ő maga se akarjon belemenni olyan helyzetbe, aminek tiltás lesz a vége, akkor rendben lenne, de ez az állandó huzavona neki se jó meg neked se. De te tudod...
2014. márc. 26. 16:44
 14/23 A kérdező kommentje:
Igen a kérdésem pont erre irányult. Konkrétan, hogy tudnám lerendezni vele egyszersmindenkorra, hogy ne menjen bele ilyen szitukba. Mindig lesznek dominánsabb veszekedős kutyák, kerülgetni őket meg nem mindig lehet. De akkor mostantól keményen letiltom, ha beleavatkozik két másik kutya konfliktusába, mintha ő keltette volna, nem leszek tekintettel arra, hogy ő tulajdonképp nem nagyon csinált semmi rosszat. Igazából nekem itt volt a dilemma, hogy keménykedjek-e vele akkor ha tulajdonképp ő nem csinált semmit, csak birka.
2014. márc. 26. 16:57
 15/23 anonim ***** válasza:
Szerintem igenis keménykedjél vele, tiltsd határozottan abban a pillanatban, amikor eldurvul a helyzet, ne legyen kecmec. Szerintem ezzel jobban jársz, mintha a kutyától tiltanád, mert ha normálisan játszanak, az nem bűn, de az acsarkodás legyen az.
2014. márc. 26. 17:19
 16/23 zsuzsabazsa ***** válasza:
100%
A kutyádnak a Boxer a példa kép. Ha ő verekedik akkor a kutyád is igyekszik leutánozni a negatív viselkedést. A Boxer nem jó tanára neki. Megpróbálhatnál a Boxerossal beszélni,hogy regulázza meg a kutyáját, mert a te kutyád le utánozza az ő viselkedését ami rossz. Vagy ami még jobb a csapat és te vonuljatok el a Boxerestől tüntetőleg, hogy lássa nem kívánatos addig a társasága míg nem rendezi le a kutyájával ezt a fölérendeltségi ill agresszív viselkedést a többi kutyával szemben.
2014. márc. 26. 19:26
 17/23 A kérdező kommentje:

#15 az enyém nem acsarkodik csak ugatja az acsarkodókat. Ezzel persze gerjeszti jobban a feszültséget. Sosem bírta az ilyen szitukat, régen kikerülte, most meg ugatja.De tiltani fogom neki keményen. Menjen odébb foglalja el magát mással, ne avatkozzon bele mások dolgaiba.

zsuzsabazsa, igazad van, az lenne a legjobb ha kizárnánk a boxergazdit kutyástúl. Párom azt mondja beszél a hölgy fejével. Ő a megmondós a csapatban, bár most én is eléggé felszívtam magam. Ugyanis azt mondja a boxergazdi, hogy az én kutyám hergeli a többit és azok az ő boxerén verik el a port, szegény kutyája már csupa seb, mert minden kutya őt tépi. (Egy staff szuka kicsit adott neki, miután folyamatosan rámászott) Kész szappanopera:)

2014. márc. 26. 20:54
 18/23 anonim ***** válasza:

" Konkrétan leszidni nem szidom, csak magamhoz hívom és elviszem"

Ez baj. Konkrétan leszidni kéne, nem csak tiltogatni, mert abból nem tanul. Úgy szidd le, hogy többet eszébe se jusson. Nem kerülheted el mindig a kényes szitukat, tudatosítani kell a kutyában, hogy mindegy, mit csinál a többi, akkor is vannak szabályok.

2014. márc. 26. 20:57
 19/23 anonim ***** válasza:

Elég durva. Felénk is van nagyobb kutyás társaság, és ők pl "kinézték" maguk közül azt az ebet, és a gazdáját, akik így elkanászodtak. Egy doberman, és egy vizsla lett "számkivetett" miután többször kezdtek verekedést, de ott a csoport úgy vélte, hogy ez nem fér bele... és igazuk van.

Ami engem illet, én igenis kerülném ezt az illetőt, és ha "vadászna" is rám, megmondanám, hogy ne haragudjon, személy szerint semmi bajom nincs velük, de én nem tolerálom az agresszió semmilyen formáját.

Ez a rád vadászás is kényelmes neki, mert így nem kell komolyabban foglalkoznia ezzel a problémával. Így kb csak az lesz hogy az ő kutyája egyre durvul, és talán a tied is. Szóval, szerintem ne aszisztálj ahhoz, hogy az ő kutyája miatt az egész társaság kellemetlenül érezze magát.

Ahogy a kutyád összebarátkozott vele, majd összebarátkozik mással is... én erre koncentrálnék inkább, nem arra, hogy hogyan finomkodjak ezzel az illetővel.

2014. márc. 27. 06:24
 20/23 anonim ***** válasza:

Én teljesen át tudom érezni a problémádat.

Az első kutyámnak kis korában találtunk egy havert akivel nagyon jókat játszottak. Aztán a haver egyre problémásabb lett, a végén már csak velünk tudott játszani. A gazdája mindennap felhívott és már előre mondta, hogy na holnap akkor megint. Ha velük voltunk el voltunk vágva a többi kutyától, mert az övéhez már nem lehetett odaengedni másik kutyát és az enyém is amikor elkezdett kamaszodni egyre több rossz szokását vette át.

Aztán egy alkalommal nagyon elegem lett és mondtam neki, hogy egy darabig pihentessük a közös találkozókat, mert a kutyámra nagyon rossz hatással van az övé. Nem akartam megbántani, de ő meg kiröhögött, hogy nem is miattuk van és velük amúgy sincs baj. Hát oké. Amikor így reagált akkor már biztosan tudtam, hogy jól döntöttem kár volt sajnálni, hogy megfogom bántani. Azóta már kb megszámlálhatatlan kutya haverunk van, több nagy társaságot is találtunk ahová bármikor nyugodtan mehetünk és a kutyámnál nyomtalanul eltűntek a viselkedési problémák, ők meg egyes egyedül vannak azóta is. Nagyon ritkán még találkozunk, mert velünk még mindig jól kijön a kutyája, de nagyon örülök, hogy akkor összeszedtem magam és elmondtam neki amit gondolok.

Nekünk ugye annyiból más, hogy nem egy egész társaságot kellett otthagynom, hanem pont fordítva, kinyílt előttünk a világ, de ha nagyvárosban laksz akkor biztos, hogy nálatok is van több összejáró társaság. Menjetek másfelé sétálni, beszélj más kutyásokkal akikkel összefutsz séta közben. Vagy ha nagyon ragaszkodsz a mostani társasághoz akkor beszélj a többiekkel, hogy közösen mondjátok el a gazdának, hogy vagy megneveli a kutyáját vagy ha nem akarja akkor ne járjon közétek mert mindenkinek zavaró már így vagy úgy.

2014. márc. 27. 08:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!