Hibát követek-e el azzal, hogy fogócskázom a kutyámmal?
Hmm. Igen a Fannel könyvre gondoltam. A szavaidból rögtön ki lehetett venni hogy abból tájékozódsz. Én spec. gyűlölöm:) De a többiben egyetértek.
Abban viszont megint nem, hogy a dominánsat kergetik. Az én kutyám szinte mindig domináns még is gyakran fut más kutya után... A tiednél biztosan igaz ez a törvényszerűség de általánosságban nem az..
nekem is két kutyám van, az egyik komondor, ez elég kemény fajta. Én mégis szoktam vele játszani,fogócskázni, meg apukám is néha, aztán soha sem volt semmi baj vele, tudja hogy mi vagyunk a rangsorban fölötte, nyilván nemcsak a fogócska dönti el, hogy ki a főnök, hanem egyéb más dolgok is, leszidjuk ha kell, és olyankor rögtön lefekszik, ha én is nagyon megszidom, még a hasát is felém fordítja. A mindennapi életben ha kemény kézzel bánunk a kutyával, de mégis éreztetjük vele hogy szeretjük, meg ha a "falka" is játszik velük, akkor tisztában lesznek azzal, hogy ki is a főnök.
Szerintem nyugodtan játsz vele, erősitheti az érzését, hogy ő is hozzád tartozik, meg hogy foglalkozol vele.
Ja és hozzá teszem hogy ez a komondorom 2 éves korában került hozzánk, addig senki emberrel nem is játszott, és mégis megtanulta, hogy nem ő a főnök, akár a kajájába is belenyúlhatok ha eszik, vagy nyüstölhetem stb. nem kap oda, vagy ha sétáltatom, akkor behívható, szót fogad nekem.
A másik, hogy sztem csak olyan kutyával lehet fogócskázni, aki nem tör amúgyse főnökségre, addig is megfelelően nevelték, (pl. ha el van kényeztetve a kutyád, figyelmeztetően oda kap neked, nem fogad szót, "kinevet" ha megszidod stb akkor nem te vagy a főnök).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!