Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyával a biciklizést hogyan...

Kutyával a biciklizést hogyan kell elkezdeni?

Figyelt kérdés
1 éves kis vakarcsom van, úgyhogy most már bele szeretnék kezdeni. Hogyan kezdjem el a biciklizést vele? Eddig szokattam hozzá már, de egyszerűen csak üljek fel és menjünk vagy van vmi szabály h hogyan csináljuk?

2014. márc. 23. 16:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
45%
Először csak ültesd fel és mondd neki, hogy tekerjen, te pedig toljad, aztán amikor már belejött, elengedheted.
2014. márc. 23. 16:53
 2/12 anonim ***** válasza:
58%
A legfontosabb szabály, hogy rendőr ne lássa, mert az sokba kerülhet.
2014. márc. 23. 16:53
 3/12 anonim ***** válasza:
A kutya akar biciklizni vagy Te??? :D
2014. márc. 23. 16:56
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ez úgy ment, hogy felültem, behívtam lábhoz és elindultunk.
2014. márc. 23. 17:08
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Miért, földutakon, külterületen mehetnek, nem?

Mi póráz nélkül futtattuk a kutyánkat a bicikli mellett, jó másfél esztendős korától (előbb nem), és mivel addigra már rég megtanulta, hogy "Gyere", meg hogy "Lábhoz", ezt mondva neki, jött is szépen a bicikli mellett és kész, igazából csak ennyi volt. (Ma már öreg, és nagy fájdalmai vannak, ezért már jó ideje nem futtatjuk a bicikli mellett.)

Ha pórázon akarod vinni, akkor is többféleképpen is taníthatod, de ami mindenképpen nagyon fontos, hogy a pórázt a kezedben tartsad, ne a biciklihez legyen rögzítve -- legalábbis kezdetben. De talán érdeklődj utána canicross vagy bikejöring sportolóknál, hogy ők hogyan csinálják.

2014. márc. 23. 17:11
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én felülök, megfogom a pórázt, majd megyünk, nincs teketória. 2 kutyámat szoktam rendszeresen vinni. Mikor új kutya van (ideiglenes), neki először szabály szinten megtanítom, hogy nincs másik kutya, galamb, macska, miközben haladunk, mikor ezt tudja, akkor a másik 2-vel viszem. Ezt a szabályt nagyon szigorúan veszem, nem jópofizok, ha megindulna, általában leordítom a fejét, póráz végével kap ütést is. Tudom, mocskos állatkínzó vagyok, de nem szeretném ha egy autó kerekei alatt végeznénk. Jobb oldalt 2 sajátom, bal oldalt az ideiglenes. Ha kiérünk kihalt területre, ott a sajátjaimat elengedem, futnak szabadon. Ja, amúgy naponta a rendőrség mellett haladok el, mindig egy rakat rendőr van, egy sem szólt még szerencsére. Felénk ezt nem veszik komolyan.
2014. márc. 23. 17:28
 7/12 anonim ***** válasza:
Keress fórumot bikejöring címszó alatt vagy facebookon csoportot, ott segítenek.
2014. márc. 23. 17:50
 8/12 anonim ***** válasza:
56%

az vicc volt h nem lehet kutyaval bicajozni?

hogy ezert megbuntetnek Mo.-n? vagy csak a kutya bicajozikre vonatkozik??:)))

2014. márc. 24. 16:46
 9/12 anonim ***** válasza:
73%

ma 16:46

Persze, hogy "vicc" volt. Majd röhöghetsz a rendőr pofájába is, csak nehogy az arcodra fagyjon a mosoly.

54§. (7) d, és f, pontok

[link]

2014. márc. 24. 17:13
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem miért minket kell lepontozni? Nem mi írtuk a KRESZ-t, csak közöltük a tényeket. :)
2014. márc. 24. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!