Hol találok "jó minőségű" eladó yorkit?
Görbe Benjamin,MKSZ Társasági Kutyák Klubja.
Ő írta,hogy lehet hozzá fordulni bizalommal,általában tud ajánlani megbízható tenyésztőt.
Attól, mert jó minőségű, még lehet hibás egy kutya. Azért mert bizonyos dologban nem felel meg a standardnak, még lehet garanciát kapni az egészségre, jó idegrendszerre. A legjobb Tenyésztővel és legjobb párosítással is megesik, hogy egy egyébként csúcsminőségű alomban van egy színhibás vagy egy standardnál kisebb vagy nagyobb vagy egyéb apró hibával rendelkező kiskutya. Vagy kan esetében pl. nem száll le az egyik golyója. Ettől még lehet jó minőségű, mert van egy kis hibája, amiért kiállítani, tenyészteni nem lehet.
Nálunk is volt olyan kölyök az alomban, aki hibás, mert az én fajtámnál pl. nem megengedett, hogy az egyik szeme kék legyen. Ettől még az alom jó minőségű lett, csak az az egy kiskutya nem vonható majd tenyésztésbe, mert "hibás", az egyik kék szem miatt. Az alomtestvérei azonban tökéletesek lettek. Tehát nem mond hülyeséget a kérdező.
Első válaszoló vagyok.
Szerintem semmi rossz nincs abban,hogy valaki felelősen választ kutyát jó tenyészetből,sőt!
Ha mindenki így gondolkodna,lassan elfogynának a szaporítók és sokkal-sokkal kevesebb munkájuk lenne a fajtamentőknek.
Ha yorki,hát legyen az,nem mindenki győzhető meg keverék kutya befogadásáról.
"6 hónapos yorki kan kutyus eladó.
Törzskönyves ,chipezett ,4 oltása megvan.
Kizárólag szerető családba. Ára 75.000 Ft"
Ha érdekel, akkor írj a krisztipe@citromail.hu -ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!