Ti nem szoktatok kiakadni azon, amikor valakinek évek óta van kutyája és nem tanít neki semmit csak kényeztetni?
A bátyám pont ilyen. Van egy menhelyes kis keveréke, aki a fején ugrál, étkezéskor szabályos pitizik és kiköveteli, hogy kapjon, néha nagy kegyesen leül neki és akkor a mindig büszke arccal mondja nekem, hogy "látod, hogy engedelmes? :). Na persze. A gond az, hogy időközben a kutya nem mindig behívható, az úton néha átszalad és már ott tartanak, hogy minden kutyának nekimegy a futtatóban. Le tudja hívni, így szerinte ez nem nagy probléma, de szerintem meg komoly gondjaik vannak. Mivel számára ez nem probléma, nem fog változtatni a hozzáállásán, aztán majd ha elüti a kutyát az autó vagy visszatámad rá egy németjuhász és cafatokra tépi, akkor majd mondhatom, hogy "megmondtam". Nyárra lehet, hogy veszek nekik egy kutyaiskolás tanfolyamot a Cerbiben vagy a Tükörben.
Pedig van ám előtte jó példa, a kutyám fél évig volt nála kölcsön, szerencsére őt nem tudta így elrontani és látta is a különbséget, azt mondta, hogy az enyém "igazi kutya", nem bohóc, mint az övé és azt is látja, hogy én hogyan nevelem a sajátomat, de neki erre nincs igénye. Szerintem meg a kutyájának igenis lenne rá igénye.
Pusztán az, hogy az adott gazdi nem tanít a kutyájának semmit, engem nem háborít fel, amennyiben a kutyát jól tartják (megfelelő etetés, mozgatás, közös nagy séták, játék). Az én környezetemben sok olyan kutya van, akit még ülni se tanítottak meg, de a gazdiknak akkora mázlijuk van, hogy nyugodtan tudnak a természetben elengedős sétákat tenni, mert a kutya olyan. Ilyen helyzetben pedig ez teljesen rendben van. Pl az anyósomék kutyája is ilyen. Vagy az egyik szomszédunké. Minket is nevettek már ki ilyenek, de pl a szomszédunk régről ismer minket, látta, hogy honnan indultunk a kutyával, és mindig megdicsér, milyen sokat javult.
Ha azonban a kutya igényei sincsenek kielégítve, azt sajnálom.
Köszönöm a válaszaitokat! :)
A kiakadást nem úgy kell venni, hogy csapkodom az asztalt ez miatt hanem úgy, hogy nem tudom megérteni, hogy miért nincs erre igénye az embereknek meg nem érdekli őket csak az, hogy gügyörésszenek a kutyával.Akiket én ismerek azoknál csak gond van a kutyával, agresszívek, erőszakosak, nem tudnak sétálni sem csak flexin húzni mint egy őrült, minden kutyát megtámadnának mert rájuk van minden hagyva meg csak a jutifalat osztogatás van a semmiért.
Engem ez akkor szokott zavarni, amikor én és a kutyáim vagyunk ennek az elszenvedői.
Épp ma történt, hogy végre volt egy kutya a futtatóban, nem csak azon kívül. No de első perctől kezdve dominánsan viselkedett az állat, és végül neki is ment a kisebb testű kutyámnak pusztán azért, mert közel ment az említett kutyához és kérte volna a saját lasztiját.
Meg is sérült kicsit a kutyám füle. :(
Bár a gazdák bocsánatot kértek meg kedvesek voltak, nem volt veszekedés csak... elszomorít, hogy nem mindig lehet elkerülni az ilyen helyzeteket.
A másik, amikor egy gazda azt hiszi, hogy az teljesen rendjén van, hogy fifikét felkapkodjuk, akinek egyébként már habzik a szája az idegtől, és persze nem ő a hibás. ^^ Na ekkor szoktam begurulni, mert ez az emberi butaság, ez a mély sötétség már nagyon zavar! Kicsit sajnálom a kutyát és a gazdát is, hogy a kedves buta gazdi miatt élnek ilyen életet. Még ha hagyná, hogy elmagyarázzam neki kedvesen a dolgokat, akkor oké... (szerencsére volt már erre példa, hogy valakinek elmondtam, hogy ezt most elcseszte, és tök normális volt, mondta, hogy erről fogalma nem volt, megköszönte a tanácsot és alkalmazta is, és ennyi. :) Még egyszer mondta is később, hogy sokkal nyugodtabb lett a kutyi. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!