Ha valakinek elszökik a kutyája (chippelt) mennyi esély van rá, hogy újra meg lesz egy nagyobb városban (Pl. :Sopron)?
Hát ez sok mindentől függ. Nem akarlak megijeszteni, de nagyon sok az idióta, akik direkt rámennek kocsival a kutyára vagy bántják mert azt hiszik, hogy kóbor... Vagy vannak olyanok akik megörülnek az "ingyen fajtiszta" kutyának és inkább nem viszik orvoshoz sem, nehogy kiderüljön, hogy nem is az övék.
Sajnos én már jártam így, a huskymat próbálta megtartani egy "kedves fiatal pár", 4 hónapig hirdettük mindenhol (akkor még nem volt törvényhez kötve a chipp de mivel tenyésztőtől vettük így volt benne), rádióba bemondtuk meg minden amit el tudsz képzelni... Aztán visszahozták mert nem bírtak vele, szétszedte a lakásukat. Visszagondolva agyonvertem volna mindkét sunyi mocskot, de hát úgy örültünk egymásnak a kutyával, hogy nem is figyeltem másra.
De szerencsére vannak normális emberek is, akik ha megtalálják el is viszik orvoshoz és megnézetik, hogy kinek a nevére szól a chipp. Mindenesetre hirdesd te is minél több helyen, pl a facebookon gyorsan terjednek az ilyen dolgok.
Szia!
Sajnos sok kutya nem kerül vissza a chgip ellenére sem. Sok állatorvos tisztességtelen és hiába van chip a kutyában, nem regisztráltatják a központi rendszerben. Szóval, te biztos vagy benne, hogy minden rendben mégsincs a chip-nek semmi nyoma.
Minden esetre itt leellenőrizhető: [link]
Ezen kívül csak az összes olyan oldalon megjelentetni, hogy keresed, ahol elveszett/megtalált kutyákkal foglalkoznak.
Nekem nem most tűnt el a kutyám hanem régebben,de ezt már fent leírtam. :)
Egyébként beírtam abba a keresőbe amit linkeltél és azt írta a keresett adat nem található.Pedig többször ellenőriztem,hogy jól írtam e.Akkor ezek szerint az én kutyám nincs is regisztrálva?
Szia!
Igen, gyanús, hogy az állatorvos kavar valamit. Én a chip beültetése utáni napon már le tudtam ellenőrizni a számot, szerencsére esetünkben minden rendben.
Mondjuk, én nem hagynám annyiban, mert a doki szétkeresi magát a chipezéssel, közben átveri az embereket.
Mindenképpen járj utána mi van a chippel, legjobb lesz szerintem ha más állatorvoshoz viszed a későbbiekben.
Amikor az én kutyám kapta a chipet a doki ott helyben be is regisztrálta, még egy papírt is nyomtatott az oldalról amin rajta volt a chip szám, kutya és az én adataim. Mondta, hogy amint haza érünk nézzek rá az oldalra és már beírtam a számot és kiadta az adatokat. Szóval a dokinak ez kb. 5-10 perc míg regisztrálja, nem értem, hogy miért nem csinálják meg egy-egy helyen egyből amint beadták a chipet... Elég szomorú, a kutyagazdák meg azt hiszik minden rendben van.
Azért van esély, hogy megtalálják, Egyik ismerősöm spánielje több mint egy hónap után lett meg, a 20km-re lévő szomszéd városban. Azért vannak még rendes emberek, akik elviszik az állatorvoshoz a kutyát.
A doki seggét meg rugdosni kell, már bocsánat, mert hogy én elvittem decemberben chippeltetni a kutyát és csak februárban regisztrálta...Aztán oltáskor kiderült, hogy a körzetből alig 1-2 kutyában volt már chip. Nem bírom a fickót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!