Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám mindent meg akar...

A kutyám mindent meg akar erőszakolni a lábamtól kezdve a kan kutyákig! Mit jelent ez? Ez normális? Abba fogja hagyni?

Figyelt kérdés
Ő egy 8 hónapos törpe (közép) uszkár.

2014. márc. 18. 21:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Az állatorvos nem kutyakiképző. Ez dominancia. Vergődhetsz felőlem hajnalig is, attól még ezen a tényen nem változtat. El kéne kezdeni nevelni. Nem miattunk. Hanem magad miatt. Majd összefut egy kicsit dominánsabb kutyával, akinél ezzel bepróbálkozik, és lerendezi az uszkárodat egy perc alatt. De nekünk mindegy, nem is értem minek koptatjuk a klaviatúrát.
2014. márc. 19. 15:58
 12/18 anonim ***** válasza:
Ez dominancia.Ha ezt most hagyod nem is fogod leszoktatni rola soha és elég kellemetlen helyzetekbe kerulhetsz emiatt.Az én kutyám is elkezdte és csak mondom 12 hetes egy plus majommal ezt biztosan nem fogom ráhagyni,nagyon nem szeretném ha valaki jönne és meghágná a lábát.Az ismerösöm kutyája 4 éves és ha társaság van elöhozza a plus nyulát és 45-50 percig kufircolja vagy valaki lábának esik ,gondolom nem szeretnéd ezeket a kellemetlen helyzeteket átélni vagy a vendégeiddel megtapasztaltatni.
2014. márc. 19. 16:38
 13/18 anonim ***** válasza:
54%

Első vagyok! :)

Nekem ezt mondta az állatorvos! :/ Lehet igaz,lehet nem. :(

Csak segíteni akartam azzal hogy elmondom nekem mi volt! :)

Amúgy meg már ÉN RÉG LESZOKTATTAM RÓLA 1 NAP ALATT!! :))

2014. márc. 19. 17:36
 14/18 anonim ***** válasza:

Már nem azért, de a válaszadók többsége igazán felfrissíthetné a tudását dominancia-ügyben... A tudós, aki annak idején megalkotta a falka- és az alfa-teóriát, később saját maga ismerte be, hogy tévedett, és ez a teória sem a természetben élő farkasokra nem igaz, kutyákra meg pláne nem. Úgyhogy mindenki nyugodjon le a p***ába, senki kutyája sem készül átvenni a hatalmat! ;)

Hogy a kérdező problémájára egy emberi párhuzamot hozzak: ha valaki a kisfiának nem tanítja meg, hogy nyilvános helyen k**erni nem illendő dolog, akkor ne csodálkozzon, ha csemetéje ott és akkor "szolgálja ki magát", ahol és amikor neki tetszik, hiszen neki jól esik, szülők még nem pampogtak miatta, akkor miért ne?

2014. márc. 19. 21:35
 15/18 anonim ***** válasza:
Kedves 14-dik válaszolo,én hajlando lennék elhinni hogy ez hobbi náluk.Mit mond a tudosod,miért csinálja akkor ezt kan,szuka,kölyök és felnött kutya?Az enyém 12 hetes ,nagyon nem ivarérett.De azt hiszem mindegy is a lényeg az ,hogy nagyon nem szeretném ha egyszer is ilyen musort csinálna bárhol,bárkivel.
2014. márc. 20. 06:13
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

(14-es vagyok) Kedves 15-ös, ennek a viselkedésnek több oka is lehet. Ilyen pici kutyánál, mint a tiéd is, valószínű, hogy csak játékból csinálja, hiszen a kölykök játék útján tanulják meg azokat a mozdulatokat, amikre a túlélésükhöz szükség van (mikor pl becserkészik és levadásszák egymást vagy egy játékot, vagy birkóznak, és igen, a párzó mozdulatot is így gyakorolják). Másik oka lehet, hogy valamitől túlságosan izgalomba jönnek, és így vezetik le a felgyülemlett energiát (más kutyák ilyenkor körbe-körbe sprintelnek vagy pl ugatnak). De a párzó mozgás lehet pótcselekvés is, amikor a kutya zavarban van és nem tudja hogy kezelje a szitut (van olyan kutya, amelyik ilyenkor elkezd vakarózni vagy a földet szimatolni, de embereknél is van ilyen, mikor pl a hajukat piszkálják vagy a mobiljukon pötyögnek). Ilyenkor azt csinálhatod, hogy növeled a kutya komfortérzetét az adott szituban és rávezeted, hogy mi a helyes magatartás. Meg persze, azért is csinálhatják, mert szimplán unatkoznak, vagy mert egyszerűen jó érzés, hiszen minden emlős szokott maszturbálni. Több közös akció, mozgatás, agyi lefárasztás segíthet ezen. Szóval, ez egy teljesen normális viselkedés, még ha nekünk gazdiknak zavarba ejtő is :)

De a jó hír, hogy könnyen le lehet szoktatni őket erről, egyszerűen gondold ki, hogy TE hogy szeretnéd, hogy viselkedjen a kutyus, és amikor úgy viselkedik, azt jutalmazd meg (azzal, amit a kutyus éppen nagyon szeretne, legyen az a figyelmed, játék, hogy elmehet szaladgálni, jutalomfalat, stb). Ha pedig esetleg "azt csinálja", csak tereld el a figyelmét valami másra és minél kevesebb alkalmat adj neki, hogy ténylegesen gyakorolja ezt a viselkedést, és hamar le fog szokni róla.

2014. márc. 20. 19:32
 17/18 anonim ***** válasza:
Kedves 14-es,köszönöm szépen a válaszod.Szerencsére nagyon ritkán 2x-3x csinálta eddig de lejön a majomrol ha hivom :D Az lehet,hogy unatkozik .Igaz miota ilyen idö van 5-6 orát a kertben nyargal,valamint már mindent ugy csinálok hogy közben vele játszom de sosem fárad le,kergeti a porszivot ,a felmosot,hordja a játékait utánam,teregetni is segit.Igazábol engem az ismerösöm kutyája sokkolt,az olyan mint akinek az esze elmegy olyankor ,abba nem hagyná hiába csinálnak vele bármit 4 éves.Amikor megláttam mit csinál,hát nem örultem.:D
2014. márc. 21. 06:19
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Úristen, sírok a röhögéstől, mennyi okostojás van erre!! Akkor az én kan kutyámnak nem működnek a hormonjai, vagy csak simán nem képzeli azt a jelenlétemben, hogy ilyet valaha is tegyen???
2014. márc. 22. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!