Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A Ti kutyátokban volt már...

A Ti kutyátokban volt már idén kullancs? És milyen kullancs elleni készítményt tesztek rá?

Figyelt kérdés
Ha érkezett néhány válasz, majd leírom, hogy miért kérdezem...
2014. márc. 16. 21:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

10-es vagyok.

Valaki írta itt, hogy zsírt ken a kullancsra. Hát ezt felejtsd el kérdező, ugyanis elkezd miatta fuldokolni a kullancs és így nagyobb a fertőzés veszélye. Eleve azt kell megakadályozni, hogy belemenjen, nem arról van szó, hogy hogy kell kiszedni. Egyébként ha már benne van, egy csipesszel (a legjobb egy olyan, aminek görbe a vége, mert azzal szépen alá lehet nyúlni) meg kell fogni közvetlenül a kullancs és a bőr találkozásánál, és lassan elkezdeni kihúzni. Nem kell forgatni, meg semmit se kenni rá, mert a lassú húzástól elkezdi elengedni a bőrt és kijön. Aztán a legjobb elégetni.

2014. márc. 17. 09:21
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

8-as válaszoló gyakorlatilag szó szerint leírta azt, amit én is szerettem volna. 5 éven át mindent kipróbáltam a kutyámon, nyakörveket, spot-on cseppeket, és mégis minden évben legalább 6-8 kullancs volt benne. És egy vagy kettő volt csak, ami megdöglött, a többi vígan szívta a vérét.

Tavaly a saját lustaságom miatt még márciusban sem volt rajta semmi, de az feltűnt, hogy kullancs sem ment bele. Összesen kettőt szedtem ki belőle, idén pedig még egyet sem találtam, holott mindenki azt mondja felénk, hogy rengeteg a kullancs.

Nem mondom, hogy követendő a példám, és biztos lesz, aki felelőtlennek tart, de nem azért nem teszek rá semmit, mert lusta vagyok, vagy spórolni akarok. De azért ez érdekes… És örülök, hogy nem csak nekem tűnt fel.

2014. márc. 17. 10:14
 13/18 Maxitabi ***** válasza:

Az idén már az elmúlt 3 hétben 3 kullancsot szedtünk ki belőle - foresto nyakörv mellett.

Tavalyelőtt pl alig volt kullancs,mert szárazság volt,de tavaly is volt benne kb 3 egész idényben. Persze sokkal többet szedtünk le róla,amik másztak a hosszú bundáján..

Amikor tavalyelőtt alig volt, akkor mi sem vegyszereztük,mert kiütötte a scalibor,inkább kókuszreszeléket kapott a kajájára,állítólag az is hatásos..

2014. márc. 17. 12:03
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem volt. Patadoki homeopátiás 'Nincskullancs' cseppjét használjuk (folyamatosan adom neki). Bár az enyhe tél miatt ráparáztam a dologra, így kiegészítettem biospotix nyakörvvel is.

Ha lehet, kerülöm a vegyszeres/gyógyszeres nyakörveket/spot onokat. Persze, ha netán lesz majd benne kullancs, akkor kénytelen leszek váltani.

2014. márc. 17. 15:49
 15/18 A kérdező kommentje:

A kérdés óta eltelt 3 hét. Volt 2 kullancs a kutyámban azóta, az egyik egy picit megszívta magát, a másik még egyáltalán nem.

Pedig aztán járunk erdőt-mezőt, állítólag sok a kullancs errefelé. Séták után átnézem, de nem találok rajta kullancsot.

És ezt a kérdést tényleg nem azért írom, hogy másokat is bíztassak a spot-on készítmények elhagyására. Talán csak véletlen, de a gyakorlat azt mutatja, hogy szerek nélkül kevesebb kullancs ment rá.

2014. ápr. 6. 18:09
 16/18 anonim ***** válasza:
Én nekem is tavaly nem volt semmi készítmény a kutyán,3-4 kullancsa lett. Most vettem a fressnapfban Duoband nevűt 1000.- nem volt azóta 1 se.
2014. ápr. 6. 20:03
 17/18 anonim ***** válasza:
kicsit off: nekem bolhákkal van ugyanez, soha nem volt benne kullancs, vagy bolha, és soha nem is tettem rá nyakörvet, és nem kezeltem bolhaírtóval, hiszen nem volt rá szükség! 7 éves korában már szégyelltem is magam, hogy nem védem a kutyát, így hát vettem neki Advantix cseppet. Rá 3 hétre találtam 2 bolhát. Nem hittem a szememnek, de gondoltam a véletlen műve lehet csak. Azóta nem használok semmit, és továbbra is "mentes" az állat. Most kicsit félek a mostani kullancsraj miatt, és nyakörvet keresgélek rá, így találtam kérdésedre.
2014. ápr. 21. 23:37
 18/18 A kérdező kommentje:

Én is aggódtam a kullancsraj miatt, de az elvileg most van, tavasszal. Mármint az én kutyámba 90%-ban tavasszal mentek a kullancsok.

Idén kettő volt. Korábban spot-on mellett is sokkal több.

2014. ápr. 23. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!