Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel kenjem be a kutya...

Mivel kenjem be a kutya lábát, hogy ne marja szét a só?

Figyelt kérdés
2009. dec. 15. 08:30
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
91%
a saját kutyám pontosan ilyen. megy néhány lépést, mjd hol egyk, hol másik lábára sántít (érdekes csak ott, ahol sózva van, máshol sose) és próbálja nyalogatni. Nem öleb középsnaci. "Ha másokat akarsz öltöztetni" - ..hát "kedves" válaszoló, elég primitív vagy, gondolom oltatni, féregteleníteni se viszed a kutyádat, mert az is civilizációs marhaság... A tengerről meg annyit: ha majd egyszer egy repülőgépnek nevezett civilizációs marhasággal eljutsz a tengerhez és fürdesz benne pár napot, meglátod milyen hatással van a bőrre. (És messze nem tartalmaz olyan koncentrációban sót, mint az aszfalt ilyenkor) Amúgy nem olvastam egyik cikket se, amit belinkeltetek. Amúgy a cipőt egyszerűen megszokja pár nap a alatt a kutya,semmit nem kell csinálni. a Vehemensebbek letépik mondjuk, de rájuk lehet szólni. Nem vagyok híve az öncélú öltöztetésnek amúgy (gyereknél se) de ennek spec van/lehet haszna.
2009. dec. 21. 17:10
 22/26 anonim válasza:
Az egy nagy tévedés, hogy a só nem bántja a kutya talpát!igen is csípi! lehetőleg ki kéne kerülni az olyan helyeket! de ha mégis belemenne utána meg kell mosni a lábát! az én kutyámnak is mindig csípi a talpát, én igyekszem kikerülni mert sajnos annak ellenére hogy nem igazán szabad sózni az utat, még mindig vannak olyan gyöpös emberek akik ezt teszik!
2009. dec. 22. 08:30
 23/26 anonim válasza:

"Tudod a kutyák rokonai a rókák szikes tájakon is élnek. Ott sós a talaj a tappancsuk meg ugyan olyan még sem lesz bajuk:)". -- hmm ez érdekes, nagyon halkan jegyzem meg hogy ha már okoskodni akarunk akkor a szikes talajban nem /tömény/ NaCl hanem Na2CO3 van... erről ennyit

A sóval meg az a baj (én így tudom legalábbis) hogy kiszárítja a bőrt, és a tappancsot is, ami MIATT berepedezik, és így már igenis csípheti a tappancsokat. Hidd el a cipő nem olyan gáz megoldás, az én kutyusomnak is nagyon bevált!

2009. dec. 22. 19:50
 24/26 anonim ***** válasza:
nekem kölyökkutyám van, ő szabályosan visít, ha megy pár lépést a felsózott úton. megjegyzem, nincs sérülés a lábán, mellesleg a só nem azért csíp, mert savas lenne, hanem mert elvonja a vizet a bőrből. (ha ettetek már sok chipset/ pattogatott kukoricát egyszerre, tudjátok, hogy hogyan fel tudja csípni a szátokat.) a cipőt nem szereti, kenőcsökkel nem próbálkoztam, nem tudom, mennyire lenne hatásos, csak próbálom a hóban sétáltatni, ahol lehet (maga is oda kívánkozik), ha meg csípi, gyorsan ledörzsölöm tiszta hóval.
2010. dec. 14. 21:05
 25/26 anonim ***** válasza:

ezt egy másik oldalon olvastam, de hasznos lehet:

"ne csinálj kutyacipőt,szerintem.Ha rövidszőrű és vagy alacsony termetű kutyád van egy mellény nem árt,mivel az ilyen kutyák könyebben megfáznak.Ellenben ha a talpát bebugyolálod,vagy bőrápolóval kenegeted,akkor a talpbőre nem fog megkeményedni és nem lesz ellenálló a környezettel szemben.Saját példánkat hoznám fel:Magyar Vizslámmal,amíg kölyök volt csak rövidebb sétákat tettünk télen nehogy megfázzon,ha azért emelgette a lábát, mert beleragadt a hó,vagy a só elkezdte marni,megálltunk és kitisztítottam az ujjaközét és a talpát,azután már mehettünk is tovább.Kb.egy éves kora után már nem kellett ezért megállni,bár néha még azután is kitisztítottam,és látszott hogy hálás érte.Az évek multával már csak a lakásba érkezéskor töröltem meg a kutyát így gyorsabban száradt és a lakásba se hordta szét a latyakot.Persze a törölgetést is óvatossan kell végezni,és a lehető legkevesebb fagyúréteget szabad csak letörölni,mert azzal pergeti le a szöréröl a vizet.és a fagyúréteg óvja meg az átázástól."

2010. dec. 14. 21:13
 26/26 anonim ***** válasza:

Nem éppen mai a kérdés, de ha erre téved valaki, akkor még olvashatja a hozzászólásomat.

Ne komolytalankodjunk már "Tudod a kutyák rokonai a rókák" a rókákhoz hasonlítva, a rókát kell kutyakozmetikushoz hordani?

Nekem Yorkshire Terrierem van, ha nem hordanám kutyakozmetikushoz akkor már lépni sem tudna szerencsétlen, mert pl. ennek a fajtának állandóan nő a szőre, s ráadásul mindenhol! A fülében vagy még a talppárnái között is, ha nem vágom le havonta akkor a vizes időben elázik neki (mert neki elázik a szőre) Mivel egy nap 3x le kell vinni, ezért szinte állandóan vizes, mert mire megszárad mehetünk megint és ettől nagyon kirepedezett a talpa és igenis csípte a só! Lehet, hogy talpát nyalogató kutyát nem láttatok, de lábat rázó kutyát én sokat!

Tehát egyik javaslatom a szőr kivágása, bár ez biztos nem mindegyik fajtánál szükséges.

Másik javaslatom: Vetyl tappancsvédő spray kutyáknak

[link]

Ezt a terméket használom és nagyon meg vagyok elégedve vele és hosszú ideig elég.

Cipőt én sem adnék rá, mert nem hiszem, hogy abban jól érezné magát.

2011. márc. 8. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!