Mivel kenjem be a kutya lábát, hogy ne marja szét a só?
"Tudod a kutyák rokonai a rókák szikes tájakon is élnek. Ott sós a talaj a tappancsuk meg ugyan olyan még sem lesz bajuk:)". -- hmm ez érdekes, nagyon halkan jegyzem meg hogy ha már okoskodni akarunk akkor a szikes talajban nem /tömény/ NaCl hanem Na2CO3 van... erről ennyit
A sóval meg az a baj (én így tudom legalábbis) hogy kiszárítja a bőrt, és a tappancsot is, ami MIATT berepedezik, és így már igenis csípheti a tappancsokat. Hidd el a cipő nem olyan gáz megoldás, az én kutyusomnak is nagyon bevált!
ezt egy másik oldalon olvastam, de hasznos lehet:
"ne csinálj kutyacipőt,szerintem.Ha rövidszőrű és vagy alacsony termetű kutyád van egy mellény nem árt,mivel az ilyen kutyák könyebben megfáznak.Ellenben ha a talpát bebugyolálod,vagy bőrápolóval kenegeted,akkor a talpbőre nem fog megkeményedni és nem lesz ellenálló a környezettel szemben.Saját példánkat hoznám fel:Magyar Vizslámmal,amíg kölyök volt csak rövidebb sétákat tettünk télen nehogy megfázzon,ha azért emelgette a lábát, mert beleragadt a hó,vagy a só elkezdte marni,megálltunk és kitisztítottam az ujjaközét és a talpát,azután már mehettünk is tovább.Kb.egy éves kora után már nem kellett ezért megállni,bár néha még azután is kitisztítottam,és látszott hogy hálás érte.Az évek multával már csak a lakásba érkezéskor töröltem meg a kutyát így gyorsabban száradt és a lakásba se hordta szét a latyakot.Persze a törölgetést is óvatossan kell végezni,és a lehető legkevesebb fagyúréteget szabad csak letörölni,mert azzal pergeti le a szöréröl a vizet.és a fagyúréteg óvja meg az átázástól."
Nem éppen mai a kérdés, de ha erre téved valaki, akkor még olvashatja a hozzászólásomat.
Ne komolytalankodjunk már "Tudod a kutyák rokonai a rókák" a rókákhoz hasonlítva, a rókát kell kutyakozmetikushoz hordani?
Nekem Yorkshire Terrierem van, ha nem hordanám kutyakozmetikushoz akkor már lépni sem tudna szerencsétlen, mert pl. ennek a fajtának állandóan nő a szőre, s ráadásul mindenhol! A fülében vagy még a talppárnái között is, ha nem vágom le havonta akkor a vizes időben elázik neki (mert neki elázik a szőre) Mivel egy nap 3x le kell vinni, ezért szinte állandóan vizes, mert mire megszárad mehetünk megint és ettől nagyon kirepedezett a talpa és igenis csípte a só! Lehet, hogy talpát nyalogató kutyát nem láttatok, de lábat rázó kutyát én sokat!
Tehát egyik javaslatom a szőr kivágása, bár ez biztos nem mindegyik fajtánál szükséges.
Másik javaslatom: Vetyl tappancsvédő spray kutyáknak
Ezt a terméket használom és nagyon meg vagyok elégedve vele és hosszú ideig elég.
Cipőt én sem adnék rá, mert nem hiszem, hogy abban jól érezné magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!