Mivel kenjem be a kutya lábát, hogy ne marja szét a só?
Figyelt kérdés
2009. dec. 15. 08:30
1/26 anonim válasza:
Én is tegnap néztem utána, kell a spanimnak :-)van mancsvédő krém, pl. Bobi, egyesek a vazelint is mondják de az nem elég sűrű szerintem.
2/26 anonim válasza:
Minden sétáltatás után mosd le alaposan langyos vízzel, és utána kend be zsíros kézkrémmel, vagy valami más bőrápoló krémmel. Nálunk évekig ez volt a téli gyakorlat, és soha nem volt probléma a mancsokkal.
3/26 anonim válasza:
Úgy tudom hogy most már csak rendkívüli esetben sózhatják az utakat. Hálistennek...
4/26 anonim válasza:
megteszi egy babapopsikenőcs is.
5/26 anonim válasza:
Én láttam múltkor olyan gumis akármit a kereskedésbe, amit rá lehet húzni a lábára.Olyan, mint egy kis cipő.Elég vicces lehet, de tutira bejön.
6/26 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. az oké, hogy utána bekenem, de lent az utcán sántít szegény, mert marja, szóval valami vízálló cuccra gondoltam, mert sajnos nálunk akkor úgy tűnik rendkívüli eset van... és nem tudjuk sehogy sem kikerülni, hogy ne lépjen sóra. cipőt meg nem húzok rá semmiképp:)
2009. dec. 15. 09:57
7/26 anonim válasza:
ha marja akkor lehet hogy sérülés van a mancsán.akkor viszont a kutyacipő jó szolgálatot tehet, vannak egészen szolíd változatok is. Elég csak arra a lábára tenned amelyiken sérülés van.
8/26 anonim válasza:
A cipő a legrosszabb megoldás, (össze)zavarja az állatot.
A vazelin egész jó de vigyázz, ne víz alapú bolti síkosító legyen, mert az pillanatok alatt leázik. Kizárólag séta előtt használd, aztán mosd le. Semmiképp ne Bobi krémet meg ilyen sz@rokat vegyél. A standard vazelin még elfogadható.
Nagyon egészségtelen kenegetni a kutya lábát egyébként de ha a fejedbe vetted hogy a sótól sántít (amit kötve hiszek) akkor tedd amit jónak látsz. Azt azért tartsd fejben hogy ha a kenegetéstől felpuhul a tappancsa később súlyos sérüléseknek nézhet elébe.. Ez az a szituáció mikor az évek óta mezítláb járó falusi asszony a törött üvegen is átsétál gond nélkül, még nekünk városiaknak a kavics is szúrja a talpunkat..
9/26 anonim válasza:
Ha már kimarta a só, tegyél csak rá cipót, persze, először zavarja, de megszokja, és fontos, hogy be tudjon gyógyulni a seb. Az előttem válaszolóval nem értek egyet, a sóval felszórt aszfalt minden, csak nem természetes, nem várhatjuk el egy kutyától, hogybirja a tappancsa, mert nem erre lett kitalálva. Amúgy meg bármilyen kis sérülést ha só ér, bazira tud fájni, próbálja csak ki.... úgyhogy teljesen elképzelhető, hogy a só marja fel a lábát és ezért sántít, (főleg ha van már rajta valami kis sérülés). Lehet kapni erre krémeket, szerintem a baba meg ilyen krémekkel az a baj, hogy ha lenyalja a kutya az nem igazán jó. Én inkább a lemosást ajánlom, de olyat is hallottam, hogy valaki disznózsírral kente a kutya lábát jó vastagon:)) hát ártani nem árt, de hogy lett e belőle séta, vagy a kutya csak a lábát nyalta végig, azt nem tudom:DDD Szerintem vegyél erre való krémet.
10/26 anonim válasza:
A kutya nem ember a só pedig egy a természetben is előforduló molekula:) Tudod a kutyák rokonai a rókák szikes tájakon is élnek. Ott sós a talaj a tappancsuk meg ugyan olyan még sem lesz bajuk:) Kemény szaru. Ha seb van rajta persze csípi de alapjában véve NEM OKOZ sérülést a felsózott út. És fenntartom azt a TÉNYT hogy a cipő többet árt, mint használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!