Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Beteg lehet, vagy ez a viselje...

Beteg lehet, vagy ez a viseljedés normális ebben a korban?

Figyelt kérdés

Vasárnap kaptunk egy 2 hónapos golden retriver kiskutyát. Adtunk neki féregtelenítőt, mivel még nem kapott. Elég férges volt a székletét látva. Vasárnap még szépen evett, de ma már csak reggel, egész nap alszik, alig mozog. Néha felkel, nagyon picit mozog, de alig játszik. A hasa olyan melegnek tűnik, de nem tudom, hogy lázas-e?

Ezenkívül találtam benne bolhát, de azt mondták nem szabad megfürdetni addig, amíg nincs beoltva. Bolhaport használhatok? Sajnos csak szombaton tudjuk vinni állatorvoshoz, mert a férjem csak hétvégén jön haza, az orvos messze van, én pedig két pici gyerekkel nem tudom a kutyát is elvinni.

Nagyon köszönöm, ha segítetek.

2014. márc. 11. 00:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
valakit kérj meg, hogy vigye el orvoshoz, mert addigra egy ilyen pici kutya meg is halhat
2014. márc. 11. 02:02
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
de lehet csak honvágya van, hívj fel egy állatorvost holnap
2014. márc. 11. 02:04
 3/11 A kérdező kommentje:
Elkezdett enni, igaz csak egy picit, de ez is valami, most meg teljesen feléledt, és játszik. Lehet, hogy csak a féregtelenítés gyengítette le? Azért holnap felhívok egy állatorvost. Találtam egyet, aki kijön házhoz is, ha szükséges.
2014. márc. 11. 03:00
 4/11 anonim ***** válasza:
Remélem, jól lesz a kis kutyus.
2014. márc. 11. 04:02
 5/11 anonim ***** válasza:
A kiskutyák sokat alszanak, játszanak, esznek. Ha élénk és már eszik, nincs semmi baja. Sok kiskutya az új helyen napokig nem eszik.
2014. márc. 11. 09:20
 6/11 anonim ***** válasza:
Vannak olyan cseppek amit már ilyen kis kutyára is rá lehet rakni és véd a kullacsoktól, bolháktól is. Ilyen pl az exspot, frontline, frontline combo. Meg is fürdetheted nem lesz baja, csak arra vigyázz hogy melegbe legyen amig teljesen megszárad, nehogy megfázzon. A féreghajtó, főleg ha nem jól számoltad ki és esetleg többet kapt okozhat legyengülést nálluk. Ha férges volt 2 hét múlva ismételni kell, de ezt a doki úgyis elmondja.
2014. márc. 11. 09:40
 7/11 anonim ***** válasza:

A kiskutyák olyanok mint a kisbabák. Esznek, alszanak, játszanak. Az enyémhez a pihenés/alvós szakaszában hozzászólni nem lehetett, úgy aludt, mint aki megdöglött, bármit csinálhattam volna mellette semmire sem mozdította füle botját sem.

Az enyémekről onnan tudom, hogy lázasak, hogy a hideg metlakin fekszenek még is forró az orruk, mellkasuk, emellett bágyadtak, kedvtelenek, a labdára sem vigyorognak, finomfalatot is kedvtelenül veszik el.

Mindenképpen nézzen rá egy orvos, beszéljétek át a féregtelenítést, az oltásokat és azt, hogy mivel bolhátlanítsd. Meg lehet fürdetni, de nagyon meg kell szárítani, illetve nem kiengedni amíg picit is vizes, mert nagyon könnyen megfázhat. Ha még most megfürdeted, akkor a legjobb ha éjszaka bent is alszik.

2014. márc. 11. 15:09
 8/11 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a segítségeteket. Este "feltámadt" játszik, kergeti a gyerekeket, leszedi róluk a nadrágot, nagyon vicces.

Valószínű a féregtelenítés gyengítette le, mert vasárnap éjjel rengeteg széklete volt, gyakorlatilag tele volt a nappali vele, (bent alszik)

Sajnos külföldön élek, ahol csak a szomszéd faluban tudnék találni olyan boltot, ahol bolha elleni szert tudnék venni, ez meg tömegközlekedéssel egy óra utat jelent csak oda. Ezt nem tudom bevállalni két pici gyerekkel, vezetni meg nem tudok.

Szóval telefonon beszélek dokival, és hátha az újabb féregtelenítés várhat szombatig.

2014. márc. 11. 15:26
 9/11 A kérdező kommentje:
Van itthon olyan bolhapor, amit másfél hónapos kiskutyáknál lehet alkalmazni. Tegnap este óvatosan tettem rá, de csak olyan helyre, ahol nem tudja lenyalni. Most nem találtam benne bolhát. Remélem szombatig kibírjuk így, ha az orvos nem tud kijönni.
2014. márc. 11. 15:31
 10/11 anonim ***** válasza:

Oltást, féregtelenítést, bolhátlanítást mindenképpen beszéld meg orvossal. Egy ilyen pici kutyánál még sosem tudni, hogy éppen csak úgy elfáradt, hogy "megdöglött", vagy valami baj van. Ha nincsenek feltámadós időszakai, akkor biztosan baj van... Ha rendesen eszik és ISZIK, akkor talán nem lesz probléma szombatig. Arra viszont érdemes lenne berendezkedni, hogy mivan, ha valamiért a kutya SOS állatorvosra szorul, mert sajnos nem mindennel lehet várni 1-1 hetet. Ezt a későbbiekre nézve mondom!

Nézd át nincs-e benne kullancs. Gyönyörű helyről jöhetett szegény picike, ha már most ennyi problémája van... :\

2014. márc. 11. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!