Hogyan tudom elérni, hogy az idegenek megugassa a kutyám?
Van egy keverék kutyusom. 11 hónapos. Ha elmegy valaki a kerítés előtt akkor rögtön szalad oda nyüszíteni, hogy simogassák meg. Sajnos kiskorától kezdve mindig mindenki megállt őt megdögönyözni, dicsérni, hogy milyen szép, aranyos stb. Ez engem zavar. Legszívesebben mindenkinek kiszólnék, hogy ne nyúljanak hozzá de ez lehetetlen....
Valaki azt tanácsolta, hogy az egyik ismerőse azt csinálta, hogy egy botot adott azoknak a kezébe akik az utcán elmentek és megkérte őket, hogy csapjanak oda egyet a kutyának. Állítólag ez bevált...De én ezt nem igazán akarom, mert mi van ha azután nem ugatni fogja, hanem inkább félni fog az emberektől? + esetleg bevadul majd ránk is.
Vagy még az jutott eszembe, hogy esetleg hozni mellé egy másik kutyát, aki más fajta, ugatósabb típus. De ez is "zsákbamacska" mert mi van ha az is ugyanolyan lesz....
Esetleg ha még egy kutyát választanék, akkor milyet érdemes???(kis testűt szeretnék, mert a mostanim vizsla szerű)
Házi módszerekkel kutyát vadítani igencsak veszélyes dolog, ahogyan te is írtad, nem tudhatod mi lesz az eredménye.
A vadász fajták egyébként sem arról híresek hogy hangosan őriznék a házat, a te kutyád pedig még fiatal is.
Kérj segítséget egy kiképzőtől aki személyesen megnézi a kutyát és megmondja mit lehet vele kezdeni.
Kedves kérdező,
A kutyád sajnos megszokta, hogy mindenki megdögözi, és ezt el is várja. Mivel nem házőrzőről vagy jelzőkutyáról van szó, ezért ne várd el tőle, hogy az idegeneket megugassa/utálja. Ebben te is ludas vagy, ezt nem kell ecsetelni (ezt bevallottad). Részben a nevelés, részben a fajtaválasztás miatt. A kapott tanácsra ne hallgass, mert nem tudhatod ki mekkorát fog odasózni. A kutya emlékező képessége nagyon jó, ezért képes lesz megkülönböztetni ki bánotta és ki nem. Javaslom ha mindenképp másik kutyát is szeretnél, érdemes dominánsabbat venni, de ezúttal menjél biztosra ( örző-védő faját vagy keveréket).
Szerintem zárd be egy kennelbe, neveld vérengző fenevaddá, veresd meg minden nap az emberekkel.
Akkor biztos ugatós lesz és kiegyensúlyozott.
Ha egy kutyában benne van az őrző hajlam akkor valamennyire kijön belelőle akkor is ha nem nevelik rá. És vannak olyan kutyák akik barátságos jelleműek. A te kutyád valószínűleg ilyen. Meg lehet tanítani iskolában csibészelni, de sosem lesz olyan mint egyn igazi őrző-védő kutyánál. Azt is csak játéknak fogja venni, éles helyzetben nem fog úgy reagálni.
Persze még reménykedhetsz, mert még fiatal.
A módszerre amit említettél ez a meghatározás illik: állatkínzás.
Inkább csinálj neki kennel amibe berakhatod ha nem vagy otthon, vagy csináld meg a kerítést, hogy ne nyúlkáljanak, mert lehet hogy 99 kéz kedves volt vele, de a 100. megmérgezi vagy bántja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!