Miért jobb kutyát tartani mint macskát?
Szerintem azért jobb kutyát tartani, mert mire felnő melletted igazi társsá válik ( ha tudsz vele bánni), akiben bármikor vakon megbízhatsz. Állítom neked, hogy egy kutyában hamarabb meg lehet bízni, mint bármelyik emberben. Nem hiába tekintettek úgy a kutyára régen, mint a hűség jelképére.
Minden rezdülésedet érzi, legyél vidám,szomorú vagy félelemmel teli ( ezt azonnal le is reagálja). Erről az ittlévők sokat tudnának mesélni.
Fajtától függően különböző feladatokat rá lehet bízni:
Legyen szó terület őrzésről,állatok egyben tartásáról és tereléséről, vadászatról, rágcsáló irtásól. Tehát nem csak lelki társad, hanem munkatársaddá is válhat.
Ugyanezt egy macska nem tudja.
Nem biztos, hogy mindenki egyetért vele, de itt van egy cikk:
Van egy gyereked nekem is van egy gyerekem. A te gyereked kevésbé engedelmeskedik neked, nem csinál meg akármit első szóra, nem hülye, jól tanul, okos, de nem engedelmeskedik mindig. Az én gyerekemnek ha azt parancsolom, hogy feküdjön le a földre, addig fel sem kell míg nem engedem. Akkor az én gyerekem okosabb mert hajlamosabb a betaníthatóságra és engedelmeskedik?
Érdekes tanulmány amit linkeltél, de kissé elfogult valljuk be. 11pontból kihozni egy eredményt, hogy melyik állat az okosabb, szerintem kicsit felületes.
Határozzuk meg mi a kutya.
Nos, az én baráti köröm, (van köztük kutyatenyésztő is) egyöntetűen kijelentette, hogy a kutya a SPÁNIELTŐL kezdődik (a tacskó az határeset) azon a tömegen, és méreten alul lévő "ebek" mind nagyranőtt hörcsögök, patkányok, kiknek hogy tetszik. Az IGAZI kutyákat nem lehet összehasonlítani (méretkülönbségek miatt) egy macskával.
A nagyobb, házörző (ergo kicsit agresszívabb) kutyáknál, elfelejtetek egy fontos részletet kedves kutyabarátok. Az összes HÍM eb egyszer eléri azt a kort, amikor nekiugrik a gazdájának, hogy eldöntse, ki is az úr a háznál. HA ezt a csatát elveszted, akkor onnantól kezdve RÁD nem fog hallgatni.
A szobában, a kutya esélytelen, a macska elvan még viszonylag kis lakásban is! (de pl megnézem hogyan tartasz rotit 50 négyzetméteren) A macskádat nem kell levinni hogy elvégezze a dolgát, nem szorul nap sétáltatásra, éli a saját életét. Ezekmellett a belefektetett idő jóval kellemesebb, kevésbé időigényesebb (mivel a nagyszobában is tudod simogatni a macskádat, tv nézés közben, de a tvzést a kutyasétáltatással már nehezebb összekötni)
Ami a cikkből kiderült, hogy az írója nem állatbarát. Kutya párti, az is ahogy az előző oldalon leírta az egyik nagyeszű micsinált a szomszéd macskájával (kíváncsi lennék hogy micsinálna ha a kutyája lenne egy szibériai tigris vacsorája)
Ami az egészben a lényeg, hogy ez PONT ugyan olyan mint hogy "melyik fáj jobban? a szülés vagy a tökönrúgás?" mit tartsak otthon? kutyát vagy macskát?
Azt viszont csendben megjegyezném, érdekes módon, a macskatulajdonosok, szeretik a kutyákat is, eljátszanak velük, sétáltatják a kutyákat. A kutyatulajok meg légpuskával lövöldöznek a macskákra, megkergetetik a kutyával etc etc. nem furcsa? Hogy a macskatulajok nem rúgnak kutyákba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!