Yorkshire terrier kutyám ma kezdett el tüzelni, melyik nap a legesélyesebb a párosodásra?
A yorki pont az egyik olyan fajta, amit nem kellene (fölöslegesen) vemhesíteni. Ha nem értesz a tenyésztéshez, ne csináld!
Komolyan mondom - a kutyád érdekében!
mié? Szerintem senki nem született úgy hogy értett hozzá.
Akkor ilyen hozzáállással 15 év múlva nem lesz kutyatenyésztő mert nem ért hozzá senki? Vagy most mit akartál kihozni az egészből? Mindenkinek meg kellett tanulnia. Jelenleg elméletet kérdeztem, és itt a lehetőség gyakorlatban is megcsinálni.
A gond az, hogy nagyon rossz sorrendben kérdezed az elméletet. Ami a gyakorlatban a kutyádnak és az esetleges utódainak fog fájni.
Az első helyes kérdés: Milyen örökletes betegségei vannak a yorkiknak, és hogyan kell ezeket kizárni a tenyésztendő kutyáknál?
A második: A kutyád felmenői mentesek voltak ezektől, legalább 5 generációra visszamenőleg, ellenőrizhetően?
Amíg ezekre nem tudsz válaszolni, addig a lehető legrosszabb amit tehetsz, hogy a gyakorlattal próbálkozol. Két kutyát összeereszteni bárki képes. Egy kifejezetten beteges fajtánál viszont ez egy nagyon hülye ötlet, ha nem rendelkezel a megfelelő háttérrel.
Édesanyád is így tanított meg enni? Először gyakorold magad, majd utána elolvasta hogyan kell etetni a gyereket?
Először járj utána, kérdezz ki pár tenyésztőt! Ők nem szaporítással kezdtek el tenyészteni, hanem a szakma beliektől megtanulták. És ezt nem sértésnek szántam!
Miben olyan kimagasló a szukád h fedeztetni kéne? Ismered legalább a kutyád gyengeségeit és olyan kant választani hozzá aki ezeket kompenzálni tudja? Egyáltalán mi a célja az alomnak? Eü-i szűrések remélem megvannak..
Egyébként progeszteron szintet kell nézni legalább kétszer, minden szukánál más és más.
A többit már leírták...
Is! Meg mindenkinek fáj az igazság!
A kérdésemre se tudott válaszolni! XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!