Mennyi mozgás kell egy Jack Russellnek?
Gondolom sok, mint minden kutyának. A környéken én viszem a prímet, hogy napi 3-4 órát szabadon tudom mozgatni a kutyámat, pedig ő keverék.
Egyik jackrussel akit ismerek kutyasuliban jól be lett tanítva, és nem rohan sehová, csak a gazdája lába mellett araszol. igaz annyi feszkó van benne, hogy odamegy egy másik eb nekiugrik.
egy másik lány kettőt tart ezekből az ebekből, őket sem nagyon látom aktívkodni. kijönnek elegánsan billegnek egy két kört, majd mennek.
mifelénk amúgy nemtudom mit csinálnak a kutyákkal de a legtöbb lejön, szétnéz ballag egy kicsit... és ennyi.
lassan utánajárok a dolognak szerintem.
Amúgy a legtöbb kutya úgy mozog és annyit amihez szoktatva van. nem jó ha nincs eléggé lefárasztva, de túlzásba sem kell esni. azt pedig, hogy egy egy kutyának mi az igénye, idő kitapasztalni.
Szerintem fontosabb, hogy az együtt töltött idő minőségi legyen inkább, mint mennyiségi.
Úgy értem, ha valaki lenn van a kutyájával fél napot, de semmit nem csinálnak, az kevésbbé jó, mintha egy/másfél órád van rá, de akkor játszotok, kergetőztök, szóval mókáztok együtt. Szerintem legalábbis.
Nekem JRT kanom van. Megesik hogy nem tudom lefárasztani. De eléggé nevelt ahhoz hogy ne szedje szét a lakást. Semmi kárt nem okoz benne, ha egyedül van akkor sem. Ez talán inkább egyed függő, mert ismerek egy másik JRT aki ha nincs lefárasztva elkezdi szétszedni a lakást.
Nagyon sok mozgás kell neki. Az enyém teljesen csak egy egész napos kirándulástól fárad ki. De akkor 100%-osan.
Alapvetően naponta 3-4 óra, mozgás, séta, játék, tanítás van. Nyáron megyünk úszni (tóhoz, patakhoz, de anyáéknál a medencében is szokott úszkálni). Plusz havonta 2-3x felmegyünk a Mátrába. A lakásban is vannak játékai, azokat is gyűri mindig.
(Valamint én ugy szoktam, hogy ha nem tudom annyira lefárasztani, akkor pl ha elkezdek pakolászni, takarítani befogom őt is (ismeri a fog, vidd, hozd szavakat). Ezzel agyilag elég szépen el szokott fáradni, de élvezi. Ez csak ilyen mellékes volt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!