Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan neveljem staffordshir...

Hogyan neveljem staffordshir terrier kisktyámat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Volt már dolgom szuka stafforddal, viszont a mostani egy hete van nálam, 9 hetes és attól félek, nem lesz egy szelíd természet...

Nem lenne vele semmi gond, viszont ha becsukom a helyélyére, mert épp nem tudok vele foglalkozmi stb. akkor a ketrecből támad kifele...és nem játékból harapdál, hanem idegből, rágja a ketrecet is stb...hiába szólok rá, hiába kap pofont akkor sem hagyja abba, sőt... Miután kiengedem akkor is idegből nekem jön és harapdál...pár perc múlva lenyugszik és mintha mi sem történt volna, bújik és alszik mellettem. Játékban is elég durván harap, sokszor erőből, nem csak játékból.

Van valami ötletetek, hogyan szoktassam le erről? Vagy egyátalán le tudom szoktatni, vagy vad lesz? :(

2014. márc. 4. 14:17
 1/6 sippara ***** válasza:
80%
Beszoktattad abba a ketrecbe, vagy csak beraktad, oszt' kussoljon? Ne haragudj, de ez alapján a 9 mondat alapján azt mondanám, keress neki másik gazdát.
2014. márc. 4. 14:29
 2/6 A kérdező kommentje:

Szerinted 5 nap alatt, mennyire lehet beszoktatni egy ketrecbe? :)

És mielőtt beszólnál, írtam, hogy nem állandóan ketrecbe van, csak ha épp nem tudok vele foglalkozni, mert mondjuk dolgoznom kell...

Általában csak éjszaka van ketrecben...

2014. márc. 4. 14:33
 3/6 anonim ***** válasza:
91%

Beszoktatni az első pillanattól kezdve kell,nem csak bevágni és ott maradsz.A kutya máris rossz emlékeket köt a ketrechez,ezt a későbbiekben több meló lesz kompenzálni.

Én ennyi leírásból (ami nem valami sok) azt mondanám,hogy elég nagy falat neked egy stafford.A szuka meg a kan között nincs annyi különbség.Max a két egyed között.Na meg nem mindegy milyen helyről van a kiskutya.De nagyon kétlem,hogy 9 hetesen máris idegbeteg lenne.

Egyébként törzskönyv,egészségügyi garancia,szerződés bejátszott,vagy csak havertól apródról vagy jófogásról sufni kutya?

2014. márc. 4. 14:38
 4/6 A kérdező kommentje:

Rendben, akkor hogyan szoktassam be?

Nem csak bevágtam...be szoktam vele menni simogatni, játékot vittünk be neki és játszottunk vele, persze inni enni is adtunk neki, de tök mindegy neki, ha becsukom rögtön agresszív lesz és támad..az előbb kivettem, azóta itt alszik mellettem, semmi baja.

Apródról lett véve, az egyik szülője törtzskönyves, a másik nem.

2014. márc. 4. 14:41
 5/6 Imola Ágnes ***** válasza:
93%
A ketrecbe szoktasd be...és most keress egy kutyaovit/kutyaiskolát, mert sok bajod lesz még vele...
2014. márc. 4. 14:48
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

1) Ha nem akarsz vele foglalkozni, arra nem a ketrec a megoldás, hanem az, hogy nem foglalkozol vele. Szokja meg, hogy nem körülötte forog a világ. Remek alkalmakat hagysz ki a nevelésére, ha egyszerűsíted a dolgot a ketreccel, viszont idősebb korában ez nagyon durván vissza fog ütni. Most tanítsd meg az ilyen alapvető dolgokra, amíg még viszonylag egyszerű.

2) Ha azt szeretnéd, hogy a ketrecben nyugton legyen, akkor ne játssz vele benne, mert az is izgulós foglalkozás. A ketrec legyen a nyugalom szigete, jelentsen pihenést a kutyának, ne izgatottságot. Játék még azelőtt legyen, hogy ketreceztek, fáradjon ki egy kicsit, odabent meg szépen nyugtasd le, fektesd el, várd meg, amíg ellazul. Ha ki akar menni, ne engedd: álld el az útját, böködd vissza, de ne te pakolgasd, hanem magától ne menjen ki a ketrecből.

Ha lenyugodott, de felpörög, amint elkezded rácsukni az ajtót, vissza az egész, újra fektetés, nyugtatás. Kiengedés előtt is várd el tőle a nyugodt viselkedést (egy kölyökhöz képest, nyilván), ne azt szokja meg, hogy ha eleget hisztizik, akkor előbb-utóbb kijöhet.

3) Ha mégis hisztizik, egyszerűen hagyd figyelmen kívül. A rászólással figyelmet kap, a pofonnal meg csak hergeled.

2014. márc. 4. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!