Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Honnan tudom eldönteni, hogy...

Honnan tudom eldönteni, hogy kiskutyám a családból kit tekint gazdijának/fővezérnek?

Figyelt kérdés
Nincs testvérem, hárman vagyunk. Amikor anyukám hazajön, annyira örül a kis Zsazsa, hogy bepisil örömében. Reggelente apukám hálószobáját zörgeti, hogy reggel vigye ki, pisilni-kakilni. Viszont amikor velem van és tanulok az asztalnál ideszotyorodik mellém, és ha d.u alszom akkor az ágyam mellett ő is alszik egyet, holott nem is az én szobámban van a helye. Ha lemegyek az alsó szintre felkel odakísér a lépcsőhöz vagy éppen a fürdőszobába, ha ott van dolgom. Szót fogadni kb. mindenkinek ugyanúgy szót fogad / nem fogad szót. Nem tudom eldönteni... Szerintetek?
2009. dec. 13. 20:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Milyen fajta??, Attól függ. Vannak olyan kutyák amik kifejezetten egy gazdásak, de vannak olyan kutyák is amik családiak és nem csak egy gazdásak hanem több embernek is szótfogadnak. Az én kutyám is ilyen. Hozzám kötődik leginkább, de anyukámnak és tesómnak is szótfogad.
2009. dec. 13. 20:20
 2/6 A kérdező kommentje:
yorkshire terrier 7 hónapos
2009. dec. 13. 20:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Sok tényező van. Pld. ki adja a kaját oda? Ki tilt és ki enged dolgokat? ki üt rá esetleg? ha hívlák kinek megy oda elsőre!, és ilyenek. Ezek összességéből szűr le egy alá vagy fölérendeltségi lépcsőt. Idővel észre fogod vanni. Ha te mást szeretnél, tanítanod kell.
2009. dec. 13. 20:40
 4/6 anonim ***** válasza:
nálunk én vagyok a fővezér, mert én neveltem, én dicsérem és büntetem, anyukám sajnálja bántani és ezért nem is hallgat rá. nem szoktam nagyon megverni, ha rossz akkor megfogom a bajuszát(westiem van). tiszteletben tart engem,mert tudja, hogy én is tiszteletben tartom őt.
2009. dec. 14. 11:05
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha követ téged akkor te nem vagy vezér!

A vezérnek joga van szabadon közlekedni, akit szemmel tartanak az alsóbbrendű. Vigyázni próbál rád.

Egy családban az a természetes ha minden ember a kutya felett helyezkedik el, ezt egyszerű és agressziómentes gyakorlatokkal el lehet érni:

[link]

ha bármiben segíthetek írj mailt nyugodtan!

2009. dec. 14. 14:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Elolvastam a lapot, amit belinkeltél. :S Úgy beszél az a kutyáról...:( mintha nem is egy élőlény lenne hanem egy tárgy.:S Biztos ez a megfelelő módja a nevelésének? Mert akkor el kell kezdenem...mert az eddig, akkor nem mondható annak.
2009. dec. 15. 21:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!